Siyasi parti ve kitle örgütlerinden Efrîn’e ilişkin açıklama

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin saldırılarına ilişkin açıklama yapan Efrîn ve Şehba’da faaliyet yürüten siyasi parti ve kitle örgütleri, Efrîn’deki saldırıları kınadı.

Efrîn ve Şehba’da faaliyet yürüten siyasi parti ve kitle örgütleri, işgalci Türk devleti ve bağlı çete gruplarının Efrîn halkına yönelik insanlık dışı saldırılarına karşı ortak basın açıklaması yayımladı.

Açıklamada, işgalci Türk devletinin Efrîn ve Şehba’da halka yönelik sürdürdüğü barbarca saldırılar ile Türk devletinin işgali altında tuttuğu merkezde yürüttüğü demografik yapıyı değiştirme politikaları kınandı.

Türk devletinin Suriye topraklarındaki işgalinin durdurulmasının vurgulandığı açıklamada, uluslararası kamuoyu ve oluşumlara Türk devletinin bölgedeki insanlık ve hak ihlallerine karşı sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıldı. Siyasi partilerin Efrîn direnişine olan desteğinin vurguladığı açıklamada, Idlib’teki terörün bitirilmesi için de girişimlerde bulunulması gerektiği vurgulandı.

Açıklamanın sonunda, Demokratik Suriye Meclisi’nin (MSD) Suriye rejimi ile sürdürdüğü diyalog görüşmelerinin olumlu adım olduğu vurgulandı.

Açıklamayı yapan partiler şöyle:

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Efrîn ve Şehba büroları

Suriye Gelecek Partisi Efrîn ve Şehba büroları

Suriye Kürt Demokratik Birlik Partisi (Yekîtî)

Demokratik Birlik Partisi (PYD)

Şehba Diplomatik İlişkiler Bürosu

TEV-DEM Efrîn Meclisi Genel İlişkiler Bürosu

Suriye Demokratik Ulusal Birlik