Efrin'den çağrı: Soykırım tehlikesine karşı sokaklara çıkalım

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yusif ile MSD Eşbaşkanı İlham Ehmed, Türk devletinin yapacağı olası bir soykırıma karşı herkesi eyleme çağırdı.

Şu anda Efrin’de bulunan Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yusif ile Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı İlham Ehmed Efrin’de olası bir katliama karşı acil eylem çağrısı yaptı.

EHMED: HERKES SEFERBERLİK RUHU İLE HAREKET ETMELİDİR

MSD adına çağrı yapan İlham Ehmed, “Kürdistanlılara, Suriye halkına ve dünyadaki tüm demokratik güçlere alanlara çıkmaları, Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etmeleri ve Suriye’nin parçalanması projesinin önüne geçmeleri çağrısı yapıyoruz. Efrin’deki milyonlarca insanı Türk işgalciliği eliyle katledilmekten korumak için tüm dünyada onurlu halkların serhildana kalkarak büyükelçilikler, konsolosluklar ve uluslararası kurumlarda eylem yapması gerekmektedir. Kritik bir aşamadayız. Herkes seferberlik ruhuyla hareket etmelidir. Efrin halkı tüm zor durumlara rağmen direnmektedir” dedi.

YUSİF: HERKES SOKAKLARA ÇIKMALI

Hediye Yusif twitter hesabından “Efrin’de durum ağırlaşıyor. Herkes, her yerde sokaklara çıkmalı. Türk devletinin kurum merkezlerine kararlı eylemler gerçekleştirmeli. Ayrıca Türk devleti Rusya konsoloslukları ve büyükelçilikleri işgal edilmeli” çağrısı yaptı.