Süryani Askeri Meclisi bir şehidin kimliğini açıkladı

Süryani Askeri Meclisi, Mehmud İdal El Salih (Kristian) adlı savaşçının 20 Ağustos’ta DAİŞ çetelerinin kurduğu pusu sonucu şehit düştüğünü açıkladı.

Süryani Askeri Meclisi, Mehmud İsan El Salih (Kristian) adlı savaşçının şehadetine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Askeri Meclis’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Cizre Fırtınası Hamlesi’yle DAİŞ terör örgütünün son işgal alanları olan Derazor’un Baxoz kasabasında askeri olarak yenilgiye uğratılmasının ardından, güçlerimiz Demokratik Suriye Güçleri çatısı altında bulunan diğer güçlerle birlikte DAİŞ terör örgütünün hücre yapılanmalarına karşı operasyonlarını sürdürmektedir.

DAİŞ terör örgütü, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinde ortak yaşam sürdüren halkların birliğini, ülkenin güvenliğini bozmak için karışıklık çıkarmaya çalışmaktadır. Güçlerimiz teröristlerin üslerini etkisiz hale getirmiş, birçok teröristi de yakalamıştır. Ayrıca çok sayıda patlayıcı madde ve silah ele geçirilmiştir.

Terör örgütünün yöntemlerini biliyoruz, sıkıştıkları anda mayın döşeme, öldürme, bombalı saldırılarda bulunmaktadırlar. Hesekê ve Qamişlo’da yaşanan ve bu örgütün suçları olan son olaylar da bunu göstermektedir. Bu olaylarda şehit düşenlerin hepsi sivildi.

20 Ağustos 2019’da askeri bir aracımız Derazor’da El Sebha kasabası yakınlarında seyir halindeyken terör örgütünün hücrelerinin pususuna düşmüştür. Saldırıda Mehmud İsal el Salih-Kristian adlı savaşçı şehit olmuş, iki savaşçı da ağır yaralanmıştır.

Süryani, Asuri ve tüm bölge halklarına, ülke savunması ve ağır bedeller veren halkların ortak yaşamı için şehitlerin çizgisini takip edeceğimizin sözünü veriyoruz.”