Tebqa ve Eyn İsa’da 15 Şubat yürüyüşleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat komplosunun yıldönümü dolayısıyla Tebqa ve Eyn İsa’da gençler öncülüğünde yürüyüşler başlatıldı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği,  Abdullah Öcalan'a yönelik Uluslararası Komployu kınamak amacıyla iki günlük uzun bir yürüyüş başlattı.

Yürüyüşe Tebqa, Reqa, Minbic ve Dêrazor kantonlarından yüzlerce genç katıldı.

"İmralı duvarını yıkın, gençlik ruhuyla özgürlük savaşını kazanın" sloganıyla yapılan yürüyüşe ayrıca Tebqa Demokratik Sivil Yönetimi kurumları, siyasi partiler ve Zenubiya Kadın Topluluğu temsilcileri de katıldı.

Eylemciler Tebqa’nın Sani İlçesi'ndeki Hadiri Meydanı'nda toplanırken burada konuşan Suriye Devrimci Gençlik Hareketi yöneticilerinden Ehmed Cemilî, "Buradan 2 günlük yürüyüşümüzü duyuruyoruz. Bu yürüyüş, Önder Abdullah Öcalan'a Yönelik Uluslararası Komploya karşıdır" dedi.

Üzerinde Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının olduğu beyaz önlükler giyen eylemciler, Tebqa’daki Elem Kavşağı’na doğru yürüdü. Yürüyüş sırasında "Uluslararası Komploya Ölüm" ve "Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

Reqa, Dêrazor ve Minbic kantonlarından Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri de Elem Kavşağı’nda yürüyüşe katıldı.

Tebqa’nın güneydoğusundaki Mensura kasabasına yürüyen gençler, Mensura’dan Reqa’ya yürüyecek. Yürüyüş yarın Reqa’ya ulaşacak.

EYN İSA

Eyn İsa halkı ve Girê Spî göçmenleri de, 15 Şubat komplosunu yürüyüşle kınadı.

Ulu Cami önünden başlayan yürüyüş, ilçe ortasındaki Cudi Kavşağı’na kadar sürdü.

Eylemde bir konuşma yapan Kongra Star Yönetiminden Ruqeya Mihemed, "İmralı duvarını yıkmak herkesin görevidir" dedi.

Girê Spî Meclis Başkanı Selah Reqa, "15 Şubat kara bir gündür, amacı özgür kimliği yok etmektir" ifadelerini kullandı.

Eyn İsa Diyanet Kurumu adına Şêx İbrahim El Xelil, "Önderlik barış ve demokrasi çağrısında bulunuyor. İlahi kitaplar da bunu söylüyor. Önderliğin tecrit edilmesi ilahi emirlere aykırıdır" diye konuştu.

Eylem, "Bê Serok jiyan nabe" ve "Bijî berxwedana gelan" sloganları ile son buldu.