Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

TEV-DEM: Şengal'de her alanda öz savunma lazım

TEV-DEM, 2014'te DAİŞ tarafından yapılan Êzidî soykırımının, Türk devletinin saldırılarının devamı niteliğinde olduğunu belirtti. TEV-DEM, öz savunmanın ve Türk devletinin Efrîn'den çıkarılmasının önemine dikkat çekti.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Êzidî toplumuna dönük DAİŞ çetelerinin soykırımının dördüncü yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Şengal soykırımı tüm dünya ve insanlık tarihinde kara bir lekedir. Şengal’de yaşananlar, Türk devletinin halkımıza karşı yaptıklarının bir devamıdır. Efrîn’de yapılanlar; Şengal, Til Eran ve Til Hasil katliamlarının ve Kobanê’ye yönelik saldırıların devamıdır" denildi.

'HER ALANDA ÖZ SAVUNMAYA İHTİYAÇ VAR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Önümüzdeki süreçte her alanda Şengal’de öz savunma ve öz savunma yöntemlerinin geliştirilmesine ihtiyaç vardır. Düşmanlarımız hala katliam yöntemleri arayışındadır. Özerk yönetimin ve öz savunma sisteminin geliştirilmesi gerekmektedir.

Êzidî toplumunun kendi ilkeleri doğrultusunda kendi yönetimini sağlama hakkı vardır ve bunu desteklemek de herkesin görevidir.

YPG/YPJ VE HPG SELAMLANDI

TEV-DEM Yürütme Kurulu olarak 3 Ağustos Fermanında şehit olan herkesi anıyor ve Şengal halkının çağrısına yanıt vererek savunmada yer alan YPG, YPJ ve HPG güçlerini selamlıyoruz. Şengal halkına yönelik soykırımın yıl dönümünde Şengal halkına güçlü örgütlenme çağrısı yapıyor ve Êzidî halkının özerk yönetim kararını desteklediğimizi belirtiyoruz.

'TÜRK DEVLETİ EFRÎN'DEN ÇIKARILMALI'

QSD’nin teröre karşı başarıları tüm halkların, kaçırılan Êzidîlerin, kadınların ve çocukların başarısıdır. Teröre ve soykırımlara karşı mücadele tüm dünyanın görevidir. Başta da işgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’den çıkarılması için çalışma yürütülmesi gerekmektedir. Türkiye’nin Efrîn’deki varlığı uluslararası hukuka aykırı olup, Suriye’de terör projelerinin geliştirilmesi anlamı taşımaktadır. Efrîn’i işgal edenler, Şengal’e saldırarak katliamlar gerçekleştirenlerle aynı kişilerdir.”