TEV-DEM’den Efrîn çağrısı

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn’deki insanlık dışı uygulamalarını kınayan TEV-DEM çatısı altındaki siyasi partiler, uluslararası kamuoyuna Efrîn’deki insanlık ve savaş suçlarına karşı sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) çatısı altında faaliyet yürüten siyasi partiler, işgalci Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn’deki insanlık dışı uygulamalarının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Efrîn’in DAİŞ çetelerinin işgali altındaki bölgelerden bir farkı kalmadığı vurgulanan açıklamada şunlara yer verildi:

“Her gün sivil halka işkence eden, kaçıran, halkların mallarını talan eden Türk devleti ve çeteleri, bölgenin demografik yapısını değiştirme politikalarını da sürdürüyor. Bu amaçla Efrîn halkını yaşam alanlarından çıkaran işgalci ordu ve çeteleri, ailelerin yerine Şam kırsalından getirilen çete ve ailelerini yerleştiriyor. Okullarda Türkçe eğitim vermeye başlayan Türk devleti, kentteki Kürtçe dükkan ve kurum isimlerini değiştirdiği gibi yurttaşlardan Kürtçe isimlerini değiştirmeleri yönünde baskı altında tutuyor. İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Efrîn’in kültürel yapısını değiştirmek için her türlü insanlık dışı saldırıyı gerçekleştirmektedir.”

Türk devletine bağlı çetelerin Efrîn başta olmak üzere Kuzey Suriye’de sürdürdüğü uygulamalarının iddia ettiklerinin aksine Suriye halklarının özgürlüğünü ve menfaatlerini korumak ile hiçbir alakalarının olmadığını ortaya koyduğunun vurgulandığı açıklamada, Türk devleti ve çetelerinin uluslararası kamuoyunun sessizliğinden cesaret aldığı belirtildi.

TEV-DEM bileşeni olan siyasi partiler olarak Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’deki uygulamalarının kınandığı açıklamada, “Uluslararası kamuoyuna Efrîn’deki insanlık dışı uygulamaları durdurmak için bir an önce sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıyoruz.”