TEV-DEM’den Newroz mesajı: İşgal altındaki bölgeleri özgürleştireceğiz

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Newroz mesajında “Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî başta olmak üzere işgal altındaki tüm bölgeleri Türk işgalinden ve çetelerinden kurtaracağız” dedi.

21 Mart Newroz bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan TEV-DEM, “Önder Abdullah Öcalan'ın, tüm Kürdistan halkımızın, Mezopotamya halkımızın, tüm bölgelerin, özgürlük şehitlerinin ailelerinin, onur cephelerinde yer alan tüm savaşçıların Newroz'unu kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Newroz mesajında devamla şu ifadeler yer aldı: “Mezopotamya'nın tüm halkları tarihte Newroz'u kutlar. Bu bayram, özgür halkın, direnenlerin ve zulme karşı mücadele edenlerin iradesinin en büyük devriminin zaferinin gerçek mahiyetini ifade eder. Ayrıca Newroz, insan öldürme zihniyetine sahip, toplumun kültür ve manevi değerlerini inkar eden en güçlü diktatörlere karşı verilen mücadeledir. Kawayê Hesinkar'ın verdiği kutsal ateş meşalesi, zaferin, özgürlüğün, diktatörlüğün ve köleliğin sonunun simgesi olup, yeni bir günün ve özgür bir yaşamın yeniden dirilişinin ilanıdır.

Newroz'un köklü bir tarihi ve direnişle dolu bir mirası var. Newroz, toplumların manevi değerlerini baskı ve soykırımdan koruyan en eski ulusal bayramlardan biridir. Mezopotamya toplumlarının kutsal bir kültürü haline geldi ve günümüze kadar kutlandı. Ama Kürt halkı binlerce yıldır dağlardan hapishanelere, şehirlerden kırsala kadar Kürdistan toplumunda ve dünyada bu bayramı kutluyor. Direnen halkımızın diktatörlere ve işgalcilere karşı gösterdiği fedakarlıklar sayesinde bu bayram kutlanmaktadır.

Önder Apo, Newroz'un anlamının gerçek ve tarihsel niteliğini yeniden canlandırdı. Önder Apo, Newroz değerlerini ve toplumun özgür irade mirasını ve kültürünü yeniden canlandırdı. Bu ruhla ve “Öcalan'ı özgürleştireceğiz, işgali yeneceğiz” sloganıyla Newroz direnişinin ruhuyla Newroz'u tarihi mücadelemizin, tecridin kaldırılması ve tarihi kazanımlara sahip çıkma ısrarımızın temeli haline getireceğiz. Çünkü Önder Apo, halkımız ve tüm özgürlükçüler için tarihi bir kazanımdır. Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü, kadınların tarihi kazanımlarının, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının iradesinin zaferi demektir. Newroz ruhuyla dayanışmamızla Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî başta olmak üzere işgal altındaki tüm bölgeleri Türk işgalinden ve çetelerinden kurtaracağız.

Demokratik Toplum Hareketi olarak bu bayramı kutluyoruz. Önder Apo'nun bu yılki Newroz kutlamalarına halkımızın ve tüm Kuzey ve Doğu Suriye halkının, felsefesinin büyüklüğüne yakışır şekilde büyük ve güçlü bir şekilde katılacağına inanıyoruz.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin tüm bileşenlerini Newroz'un tarihi mirasına sahip çıkmaya, şehit mezarlarını ziyaret etmeye, Newroz arifesinde meşale yakmaya ve alanları süslemeye çağırıyoruz.”