TEV-DEM Suweyda saldırısını kınadı

TEV-DEM Diplomatik İlişkiler Merkezi, DAİŞ çetelerinin yaklaşık 250 kişiyi öldürdüğü Süveyde saldırısını kınadı.

Diplomatik İlişkiler Merkezi’nin Qamişlo’daki binasında düzenlenen haftalık basın toplantısı düzenlendi. Basın açıklamasını yapan Diplomatik İlişkiler Sözcüsü Kemal Akif, Suweyda katliamını sert bir şekilde kınayarak, saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

DEMOKRATİK BİR SURİYE İNŞA EDİLMELİ

“TEV-DEM Diplomasi Merkezi olarak 25 Temmuz 2018 tarihinde Süveyde’de gerçekleşen saldırıyı sert bir şekilde kınıyoruz” diyen Akif, şunları ekledi: “Bu saldırı, teröre karşı mücadele veren halklara yönelik saldırı olması itibariyle Efrin’e yönelik saldırılarla aynı amacı taşımaktadır. Saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Gerçekleşen bu saldırı göstermektedir ki Suriye krizinin bir an önce çözülmesi ve akan kanın durdurulması için acilen harekete geçilmelidir. Tüm çabalar çözüme hizmet etme yönünde olmalı, şiddetin ve ayrımcılığın olmadığı demokratik bir Suriye inşa edilmelidir.”

EFRÎN’DEKİ SAVAŞ SUÇLARI DEVAM EDİYOR

Türk işgal güçlerinin Efrîn’deki savaş suçlarına da değinen Akif, bu suçların işlenmeye devam ettiğini kaydetti. Akif, şunları ifade etti: “Elimize gelen bilgilere Türk devletinin Efrin’indeki suçları devam etmektedir. Kaçırılma olayları sürmekte, kaçırılanların ailelerinden fidye istenmekte, eğer fidye verilmez ise kaçırılanlar katledilmektedir. Efrin’de DAİŞ terörünün uygulandığı net bir şekilde görülmektedir. Genç-yaşlı ve engelli demeden kaçırılan sivillerin vücudunda işkence izleri bulunmuş, ayrıca bölgede bulunan cenazelerin parçalandığı ve işkenceyle katledildiği tespit edilmiştir. Bunların yanında tecavüz olayları da devam etmektedir.”

TEHDİTLERE KARŞI HAREKETE GEÇİLMELİ

Türk devletinin Serêkaniyê sınırındaki hareketliliğine de dikkat çeken Akif, şöyle devam etti: “Efrin’e yönelik saldırılar devam ederken, Erdoğan’ın açıklama ve tehditlerinin ardından Türk devletinin Serêkaniyê’de, sınır hattı boyunca bölgenin güvenliğini ve huzurunu bozmaya dönük girişimleri artmıştır. Uluslararası güçler, Türk devleti ve çetelerinin Efrin’deki uygulamaları ve Erdoğan’ın Kuzey Suriye’deki halkımıza dönük tehditlerine karşı harekete geçmelidir.”