Tevgera Azadi Kürt güçlerini 'harekete geçmeye' çağırdı

Güney Kürdistan'da faaliyet yürüten Tevgera Azadi (Özgürlük Hareketi), Kürt siyasi güçlerini, Türk devletinin işgal saldırılarına ve planlarına karşı harekete geçmeye çağırdı.

Basın açıklaması Süleymaniye'de yapıldı. Tevgera Azadî Yürütme Kurulu Üyesi Neriman Ehmed'in okuduğu açıklamada, KDP, YNK, Goran, İslami güçler, KNK ve sivil toplum örgütlerine çağrılar yapıldı.

KDP'ye seslenen Tevgera Azadi, “KDP, yürüttüğü siyaseti gözden geçirmeli, ülke içindeki ve dışındaki, özellikle Hewlêr ve Behdinan’daki aktivist ve eylemlere karşı operasyonlarını durdurmalıdır" dedi.

Tevgera Azadi, "Yurtsever ve devrimci güçlere karşı düşman dilini kullanmamalıdır çünkü bu dil Baas rejimi ve faşist Türk devletinin dilidir" diye ekledi.

RojNews'in haberine göre açıklamada şu çağrılar yer aldı:

“YNK’ye;

Saygıdeğer halkımız özgür ve demokratik bir Kürdistan için binlerce şehit vermiştir. Fakat bugün bir gün, kendi başına Şengal’i satmaktadır. Kendi başına diplomasi yürütmekte ve Kürt halkının kaderini pazarlık malzemesi yapmaktadır. Para alıp düşmanın planlarını yerine getirmektedir. Bu onun zayıflığını göstermektedir. YNK olarak bu siyasetin durdurulmasında rol oynamalı, bunlara karşı ulusal ve demokratik çizgiyi esas almalısınız.

Goran Hareketi’ne;

2009 yılında bu ülkenin durumundan memnun olmayan yurttaşlar sizi bir güç haline getirdi ve temsilcisi yaptı. Goran Hareketi, birtakım önemli prensipler üzerinde güven sağlamıştır. Fakat bugün bu prensipler ve halkın talepleri çiğnenmiştir. Bu kırılmış hükümeti desteklemekten razı mısınız?

Bugünkü durum tüm zamanlara en endişe verici haldedir ve hepimiz sonuçlarını sorgulamalıyız. Hep birlikte Kürtler arası savaşın önüne geçeceğimizden ve ulusal birliği sağlayacağımızdan umutluyuz. Özgür fikirleri ortaya çıkarabiliriz ve artık özgürlükçülerin, aktivistlerin bu hükümetin kurbanı olmasının önüne geçebiliriz.

İslami güçlere;

Komeleya Îslamî, Bizûtneweya Îslamî ve Yekgirtûya Îslamî olarak söz konusu siyaseti hepiniz, kendi gözlerinizle görüyorsunuz. Kimin düşmanı ve işgalcileri koruduğunu hepimiz biliyoruz. İnsanlık için daha iyi ve özgür bir yaşamı isteyen kişiler ve kurumlar baskı altındadır. Bu talepler dinen ve hukuken meşrudur. Önemli olan sizin de yapıcı ve Kürt halkını birleştirici birer güç olmanızdır. Sessiz kalmak, Kürtler arasında savaş ve parçalanma çıkaranlara destek olmak demektir.

İktidar dışındaki tüm siyasi güçlere ve KNK’ye;

Durum gözler önündedir, Kürdistan işgalcileri DAİŞ ve hava saldırılarıyla Şêladiz, Xakurkê, Şengal ve Heftanîn’de kazanamamıştır ve bunun için yeni işgal girişimlerinde bulunmaktadır. Bunu da Kürt güçlerini birbirine düşürerek, özgür sesleri bastırarak yapmaya çalışmaktadır. İşgal planının başarıya ulaşmaması ve halkımızın kazanımlarını korumak için hep birlikte çözümü istemeliyiz. Ümit ediyoruz ki bütün siyasi çevreler, sivil toplum örgütleri ve halkımız, Türkiye’nin Başurê Kürdistanlı gruplar arasında yaktığı bu ateşi söndürür ve birlikte ciddi girişimlerde bulunuruz.”