Tirbesipiye’de pamuk ve sebze ekimi başladı

Tirbespiyê’de yeniden sebze ve pamuk ekimi başladı. Ziraat Komitesi, çiftçilerin isteklerini karşılıyor.

Qamişlo’nun Tirbespiyê ilçesindeki çiftçiler, Tarım Komitesi’nden gereken desteği aldıktan sonra, tekrardan pamuk ve sebze ekimine başladı. 

ANHA'nın haberine göre, bu yıl 8 bin 290 dönüm sebze ve 3 bin 961 dönüm pamuk ekildi.

KOMİTENİN HİZMETLERİ

Tirbespiyê Ziraat Komitesi yeni yılın başlamasıyla, bölgede tarımın geri kalma sebebini araştırmak ve gereken desteği vermek amacıyla çiftçilere bir araya geldi. Toplantılarda mazot ve tarım ilaçlarının eksik olduğu belirtildi.

Ziraat Komitesi, dağıtılan mazotun ölçüsünü iki katına çıkardı. 1 milyon litre mazot ise çiftçilere ekim çalışmalarının başında dağıtılmıştı ve belli periyotlarla da kuyulardan su temini için çalıştırılan jeneratörler için yine mazot dağıtımı yapılıyor.

Komite, tarlalarda hastalıkların yayılmaması için zararlı böcekler için ilaç dağıttı ve yine çiftçilerin gübre ihtiyacı da karşılandı.

MOSA: İLÇE PAMUK VE SEBZE TARIMIYLA BİLİNİYOR

Tirbespiyê Ziraat Komitesi'nden Mihemed Emîn Mosa, komitenin ilçedeki tarım ihtiyaçlarını gidermek ve tarım üretimini artırmak amacıyla çiftçilerin tüm isteklerini karşıladığını belirtti. Mosa, ilçenin pamuk ve sebze tarımı ile bilinen bir yer olduğunu dile getirdi.