Türk devleti Efrîn’de 9 sivili kaçırdı

Türk işgal güçleri ve çeteleri, Efrîn’in Mabata ilçesinde biri kadın 9 sivile işkence etti ve kaçırdı. Haber alınamayan sivillerin hayatından endişe ediliyor.

ANHA’ya bilgi veren yerel bir kaynak, Ankara’ya bağlı Sultan Murad ve 112. Tabur çeteleri, Mabata ilçesine bağlı Damiliya köyünde biri kadın 9 sivili kaçırdı.

Kaçırılan sivillerin isimleri şöyle: Seydo Süleyman Hîcî (25), Newaf Welîd Elo (18), Avdar Rıfat Elo (18), Çeger Hisên Abdullah (35), Mihemed Elî Hîcî Umer (65), Ehmed Mehmûd Hemo Ebû Cebel (35), Elî (65), Fatime Fexrî Elî (49), Fexrî Qadir Elî (35).

Sivillerin işkence gördüğü öğrenilirken, nerede tutuldukları ve akıbetleri bilinmiyor.

ANHA’nın yayınladığı bir görüntüde, üzerindeki kıyafetleri çıkarılan ve elleri arkadan bağlanan bir sivilin, tekme ve sopalarla dövüldüğü görülüyor.

İşgalciler hemen her işgal altındaki Efrîn bölgesinde sivilleri kaçırıyor, işkence ediyor ya da mallarını gasp ediyor. 20 Ocak’ta başlayan işgal saldırılarından bu yana binlerce Efrînli aynı akıbeti yaşadı. Katliam, infaz, işkence, gasp, yağmalama, taciz ve tecavüz, Türk devletinin bölgede sistematik olarak işlediği savaş suçları olarak öne çıkıyor.

1 Ağustos günüMabata ilçesinin Kerke köyü nüfusuna kayıtlı Rifet Murad isimli bir sivil, kaçırılarak Türkiye’deki cezaevlerine götürülmüştü.

1 Ağustos günü ayrıca Cindirês ilçesinde, “Feylaq El-Şam” çeteleri sivillerin üzerine gelişigüzel ateş açtı. Açılan ateşte karnından vurulan bir sivil ağır yaralandı.

31 Temmuz günü yerel kaynaklara göre kent merkezinde çete grupları Mehmud Osiko adlı kişinin evine baskın yaptı. İşgalcilerin ev sahibine işkence ettiği, bıçakla yaraladığı ve eşyalarını gasp ettiği bildirildi.