Türk ordusu Şêra'da evleri yıktı

Türk ordusu ve bünyesindeki çeteler, Efrîn'in Şêra ilçesine bağlı Kurtluk köyünde 35 ev ile köye ait zeytinyağı fabrikasını yıktı.

Türk ordusu ve bünyesindeki çeteler tarafından Efrîn merkez ve köylerinde halka ait binlerce ev, dükkan ve iş yeri talan ediliyor.

Şêra ilçesine bağlı Kurtluk köyünde evler talan edildikten sonra zeytinyağı fabrikasıyla birlikte dozerlerle yıkıldı. Evi ve iş yeri Türk ordusu tarafından yıkılan Î.B, çıktıklarında evlerinin sağlam olduğunu ve daha sonra Türk askerlerinin dozerlerle evlerini tümden yıktığını söyledi. 25 ev ile 200'den fazla zeytin ağacının yerle bir edildiğini belirten Î.B, isteseler de artık köylerine dönemeyeceklerini, çünkü onlara ait hiçbir şeyin bırakılmadığını kaydetti. Î.B, şunları aktardı: "25 evi bu şekilde dozerlerle yıktılar. Cuma ebu Selbi, Hemzî Şebê, Arap olan Qadir Şêx Mistefa’nın evini yıktılar. Şêx Ehmed, Mihemed Şêx bu ev sahipleri de Arap'tır ve evlerini yıktılar. Merkîd ve Ehmed Fatimê’nin evlerini yıkmışlar. Köyün zeytinyağı fabrikasını işleten Hecî Murêd'ın evini ve fabrikasını tümden yıkmışlar. Bu şekilde onlarca evi yıkmışlar. Köyün hemen hemen yarısından fazlası yıkılmış. Kalan yerlere de Guta ve nereden getirdiklerini bilmediğimiz çeteleri yerleştirmişler. Aldığımız haberlere göre hemen hemen köyün hepsi dolmuş."

HEPSİNİ TALAN ETTİLER

A.S.R. adındaki Efrînli ise kendisine ve oğluna ait ev ve iş yerinde ne varsa hepsinin talan edildiğini belirterek, şunları aktardı: “Benim evimde ve dükkanımda üç kamyonun kaldırabileceği eşyalar vardı. Biz üç aileye aitti. Hepsini götürmüşler. Bizim köyde uçak vurmadı ama havanlarla sürekli bombardıman ediliyordu. Her gece sabaha kadar havan atılıyordu. Sabahları ben hangi evi vurmuşlar diye bakmaya gidiyordum. Bir saat içinde saydım, 29 havan üzerimizden geçti. Biz artık çıkmak zorunda kaldık. Keşke ben kalsaydım. Yaşlı bir insanım, eşim de öyle kalsaydık ve orada ölecektik. Ama çocuklarım izin vermediler. Bizi çıkarttılar. Benim her şeyimi, oğlumun her şeyini götürdüler. Çeteler orada kalıyor."