Türk ordusu Efrîn’de sivillere saldırıyor

İşgalci Türk devleti Efrîn’de insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Rojava’dan Kuzey Kürdistan’a geçmek isteye, iki çocuk annesi ve hamile bir kadını askerler katletti. Efrîn’de yaşlı bir kişi ve engelli kızına da işkence yaptı.

Türk devletinin Efrîn’deki insanlık suçları sürüyor. Efrîn’den Kuzey Kürdistan’a geçmek isteyen hamile bir kadını katlederken, baba ve kızına da işkence yaptı.

21 YAŞINDAKİ KADINI KATLETTİ

İşgalci Türk ordusu askerleri, Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Cilbirê Köyü’nde yaşayan ve Kuzey Kürdistan’a geçmek isteyen iki çocuk annesi ve hamile Dilovan İsmet Şêxo ismindeki kadını Idlib’e yakın Selqîn bölgesinde katletti.

21 yaşındaki Dilovan İsmet Efrîn kentinde yaşıyordu ve işgalcilerin vahşi saldırıları yüzünden Kuzey Kürdistan’a geçmek istemişti.

Dilovan İsmet’in cenazesi yakınları tarafından Efrîn’in Kefer Betera köyünde toprağa verildi.

YAŞLI ADAM VE ENGELLİ KIZINA İŞKENCE

Cindirês ilçesinde ise işgalci Türk ordusuna bağlı "Feyleq El-Şam" çeteleri birkaç gün önce Baziyê Köyü’nden 25 yaşındaki Egît Hesen adlı genci kaçırdı. Kaçırılan gencin akıbeti hakkında hiçbir bilgi alınamıyor. Aynı kaynaklar, çetelerin bundan önce üç defa daha Egît’i kaçırdıklarını ve ailesinden para aldıktan sonra serbest bıraktığını söyledi.

Raco ilçesinde ise işgalci Türk ordusuna bağlı çetelerin Cobana Köyü’nü basarak 80 yaşındaki Mamo Mamo’ya işkence yaptı. Mamo’nun engelli olan kızını ise ellerini bağlayarak işkence ettiklerini aktardı. Kaynaklar işkence edilen yaşlı Mamo ve kızının evinin de çeteler tarafından talan edildiğini ve evdeki 600 Suriye lirasını da aldıklarını bildirdi.