Turgut Öker: HDP Alevilere hitap ediyor

HDP İstanbul 3. Bölge 1. Sıra Adayı ve Avrupa'da yaşayan Alevilerin temsilcisi Turgut Öker, Hamburg'daki Alevi Kültür Merkezinde düzenlenen panele katıldı. Panele KCDK-E Sözcüsü ve HDP Avrupa Seçim Koordinasyonundan Yüksel Koç da katıldı.  

Moderatörlüğünü Akademisyen Evrim Kaya'nın yaptığı panelde konuşan Koç, 24 Haziran'daki seçimlerin faşizmi durdurmak ve özgürlükler için büyük önemde olduğunu belirtti. Koç, "Klasik çalışmaları aşarak, birebir olarak insanlara ulaşıyor ve onlara dokunmaya çalışıyoruz" dedi.

Koç, kullanılmayan her oyun faşizmin kurumsallaşmasına hizmet edeceğini belirterek, Kürtler ile Alevilerin bir araya gelmesini istedi ve herkesi HDP için sandıklara çağırdı.

ÖKER: HDP ALEVILERE HİTAP EDİYOR

HDP Adayı Turgut Öker de, HDP'nin Alevilerin beklenti ve özlemlerine cevap verdiğini söyleyerek, destek istedi. 24 Haziran'da ülkenin kaderinin belirleneceğini vurgulayan Öker, "Yeni bir Türkiye'nin inşasında HDP de yer alacaktır "dedi.

Avrupa'da birçok gencin siyasete ilgi duymadığını belirten Öker, bu kesimlere mutlaka ulaşılması gerektiğini söyledi. Öker, herkesi HDP'nin başarısı için çalışmaya çağırdı.