Türk devleti Efrîn’de bir sivili kaçırdı

İşgalci Türk devletinin işgal alanlarında oluşturduğu paramiliter suç aygıtı Askeri Polis, Efrîn’de bir sivili daha kaçırdı.

Yerel kaynaklara göre ‘Askeri Polis’ adlı paramiliter suç aygıtı, işgal altındaki Efrîn’in Şiyê ilçesinde Mihemed Osman Koçer (40) adlı bir yurttaşı kaçırdı.

Koçer’in Efrîn Kantonu’ndaki merkezi zindana götürüldüğü belirtilirken, hangi koşullarda tutulduğu ve akıbeti bilinmiyor.

İŞGALDEN BU YANA BİNLERCE KİŞİ KAÇIRILDI

Türk devleti ve çeteleri Efrîn’i işgal ettiğinden bu yana cinayet, talan, insan kaçırma, tecavüz, hırsızlık gibi suçları işlemeye devam ediyor.

2018’de Efrîn’i işgal eden Türk devleti, bölgede bir terör rejimi oluştururken, yağma suçlarının yanısıra insan kaçırma, hırsızlık, tecavüz, işkence ve infaz gibi yoğun suçlar işliyor. Bu suçlara her gün bu suçlara yenileri ekleniyor.

Efrînli insan hakları örgütlerinin verilerine göre 2018’den bu yana 800’ü aşkın sivil katledilirken, 7500’den fazlası kaçırıldı. Bunlardan bir kısmı fidye karşılığında serbest bırakılırken, birçoğunun akıbeti halen bilinmiyor.