GÖRÜNTÜLÜ

Türk devleti yaşam alanları ve uluslararası koalisyon üssünü bombaladı

İşgalci Türk devletinin Rojava’da sivil altyapılar ve hizmet kurumlarına yönelik saldırıları devam ediyor. Kobanê’de uluslararası koalisyonun üssü de bombalandı.

İşgalci Türk devleti, aralık ayındaki kapsamlı saldırılarının ardından yeniden Kuzey ve Doğu Suriye’de sivil yaşam alanlarını doğrudan bombalamaya başladı.

Savaş suçu kapsamındaki saldırılarda sivil altyapılar ve hizmet kurumları hedef alındı.

KOBANÊ’DE ULUSLARARASI KOALİSYON ÜSSÜ BOMBALANDI

Kobanê’de Çelebiyê ilçesinde bulunan koalisyon üssünü bombaladı. Bombardımanın sonucuna ilişkin bilgi edinilemedi.

ELEKTRİK İSTASYONUNA SİHA SALDIRISI

Türk devleti Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile Kobanê’deki bir elektrik istasyonunu iki defa bombaladı. Kobanê Kantonu Enerji Ofisi, saldırılar sonucu Kobanê kenti ile 300 köyüne elektrik sağlayan ana elektrik santralinin hizmet dışı kaldığını açıkladı.

DAIŞ çetelerinin 2014 yılında Kobanê'ye düzenlediği saldırıların ardından kapatılan ve daha sonra DAIŞ’e Karşı Mücadele güçleri tarafından kullanılan Lafarge şirketi üç kez art arda bombalandı.

EYN İSA’DA ELEKTRİK İSTASYONU HEDEF ALINDI

Eyn İsa’da elektrik istasyonunu ve kentin güneyindeki asayiş noktası hedef alındı. İlçeye elektrik sağlayan istasyona yönelik saldırıda yaşanan hasara ilişkin detaylı bilgi alınamadı.

DIRBÊSIYÊ’DE TAHIL AMBARI BOMABALANDI

Hesekê’nin Dirbêsiyê ilçesinde tahıl ambarları ve Girbetli köyünde bir ev Türk devletinin saldırılarının hedefi oldu. Bombalamaya ilişkin net bilgilere henüz ulaşılamadı ancak Girbeteli köyündeki bombardımanda yaralıların olabileceği bildiriliyor.

Türk devleti, Dirbêsiyê’ye bağlı Qinêtra ile Şeamesur köylerinin arasını da bombaladı.

ŞAM GÜÇLERİ BOMBALANDI

İşgalci Türk ordusu, Efrîn Kantonu’nun Şera ilçesine bağlı Şewarxa köyündeki Şam hükümetine ait bir noktayı 3 kez peş peşe bombaladı.

GIRÊ SPÎ MECLİSİ’NDEN TEPKİ

Fırat Kantonu’nun Eyn İsa ilçesindeki elektrik istasyonunu ve kentin güneyindeki Rus üssüne yakın mesafede bulunan İç Güvenlik Güçleri (asayiş) noktasının bombalanması ardından Girê Spî Meclisi bir açıklama yaptı.

Meclis üyelerinin ile komite çalışanlarının katılımıyla yapılan açıklama Girê Spî Demokratik Birliği Partisi (PYD) Ofisi Eş Başkanı Sabrî Temo tarafından okundu.

Açıklamada, “Türk devletinin saldırıları karşısında mücadele kararlılığımız artıyor, toprağımıza olan bağlılığımız daha çok güçleniyor” denildi.