YAT şehidi Rênad Elî için taziye töreni

Helikopter kazasında şehit düşen YAT savaşçısı Rênad Elî için Til Temir’de düzenlenen taziyeye çevre kentlerden halk da akın etti.

Hesekê Kantonu’nda, 15 Mart günü helikopter kazasında şehit düşen YAT savaşçısı Rênad Elî (Xebat Tirbespiyê için taziye töreni düzenlendi.  Til Temir’in doğusunda bulunan Hiznê köyünde düzenlenen taziyeyi, Hesekê, Til Temir ve Dirbêsiyê’den halk da ziyaret etti. Halk, taziye yerine şehit Rênad Elî’nin resimlerini ve flamalar taşıyarak ve “Şehîd namirin sloganı atarak geldi.

Taziyede konuşan Til Temir Halk Belediyesi Eşbaşkanı Ebdulbaqî Kotê, şehit ailelerine başsağlığı diledi ve Şehit Xebat Dirbêsiyê şahsında tüm özgürlük şehitlerini andı.

Mart ayının Kürtler için acıyla dolu bir ay olduğunu belirten Kotê, “Efrîn bugün işgal edildi. Halepçe’yi unutmayacağız. Aynı zamanda bu ay direnişin sembolüdür. 12 Mart Serhildanı ve Newroz Bayramı bunun örneğidir” dedi.

Ebdulbaqî Kotê, şehitlerin ve şehitleri takip edenlerin sayesinde zaferin sağlanacağını kaydetti.

Cizre Bölgesi Askeri Meclisi Komutanı Hisên Selmo ise, Şehit Xebat Dirbêsiyê’nin ailesinin devrimin başından bu yana fedakarlıklarda bulunduğunu ifade ederek emeklerini asla unutmayacaklarını söyledi.

‘BU TOPRAKLARIN KAZANIMLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Şehit Xebat Dirbêsiyê’nin ailesi adına konuşan Xalid Xelef de, “Ailemizden bir savaşçı daha şehitler kervanına katıldı. İki ay önce Şehit Berfîn’i bu köyde uğurladık. Bugün Şehit Xebat Dirbêsiyê’yi uğurladık. Aile olarak başından bu yana Önder Apo’nun fikirlerine sarıldık. Şehitler verdiğimiz için pişman değiliz. Bu aileden her çocuk, bu harekette bir savaşçı olacaktır, Önderlik çizgisinde bir devrimci olacaktır. Çocuklarımız QSD'nin içinde ve şehitlerinin silahlarını almaya devam edecekler. Şehit Xebat ailesi adına, şehitlerin çizgisini ve Önder Abdullah Öcalan'ın düşüncesini takip edeceğime, bu toprakların kazanımlarına ve devrimine sahip çıkacağıma söz veriyorum” dedi.

Tören, “Şehit namirin” sloganlarıyla son buldu.