YJA-Star gerillası Diljîn Azadî için Halep’te anma töreni

Nisan ayında Xakûrkê’de şehit düşen YJA Star gerillası Diljîn Azadî için Halep’te kitlesel bir cenaze töreni düzenlendi.

YJA-Star gerillası Diljîn Azadî (Hêva Kilêvçek), 23 Nisan 2024'te Medya Savunma Alanları'nda bulunan Xakurkê bölgesinde Türk devletinin işgaline karşı verilen direnişte şehit düştü. 

Şehit Diljîn Azadî için Halep Şehit Aileleri Meclisi tarafından Şêxmeqsûd Mahallesi Şehitler Meydanı'nda bir cenaze töreni düzenlendi.

Törene, sivil ve askeri kurum üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

Etkinlik, YPJ ve YPG savaşçılarının askeri geçit töreniyle başladı. Ardından askeri güçler adına konuşan Avaşîn Efrîn, şehit Diljîn'i ve mayıs ayı şehitlerini andı. Avaşîn Efrîn, "İşgal altındaki Efrin'in özgür kadınının gerillaya katılımı ve Xakurkê’deki direnişiyle kutsallaştı” dedi.

Avaşîn Efrîn, konuşmasında KDP'nin Kürt davasına ihanetine dikkat çekerek, "Şehit Diljîn, KDP’nin Kürt kanı üzerinden yaptığı pazarlıkları reddetti ve şehit Beritan karakterini örnek aldı. Şehit olana kadar düşmana ve ihanete karşı dimdik ayakta kaldı” ifadelerini kullandı.

Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Meclis üyesi Emine Beyrem, Kurdistan dağlarındaki direnişin altını çizerek, "Ağır silahlarla yapılan saldırılar ve KDP ile işbirliği başarısızlıkla sonuçlanacak" dedi. Emine Beyrem, Kürt halkının direnişinin süreceğini vurguladı.

Şehit Diljîn'in yeğeni Mihemed Kilêvçek, "Diljîn'in şehadeti ile gurur duyuyoruz. Diljîn özgür Kurdistan için savaştı. Biz de bunun için canımızı veririz" diyerek, mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından şehit Diljîn'in şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edilirken, tören, "Şehîd namirin" (Şehitler ölmez) sloganlarıyla sona erdi.