YNK, Asayiş Meclisi adına yapılan açıklamayı reddetti

Kürdistan Bölgesi Asayişi Meclisi içerisinde bulunan YNK üyeleri, Kürdistan Bölgesi Asayişi Meclisi adı altında yapılan açıklamaları reddederek, söz konusu operasyonlara ilişkin bilgilerinin olmadığını belirtti.

Kürdistan Bölgesi Asayişi Meclisi adına dün yapılan açıklamada, “bazı terörist grupların girişimlerinin engellendiğini, engellenen gruplar arasında PKK’lilerin de olduğu” iddia edilmişti.

Yazılı bir açıklama yapan YNK iddiaları yalanladı.

“Kürdistan Bölgesi Asayişi Meclisi, Asayiş Meclisi Danışmanı, Bölge Asayişi Kurulu Başkanı, Bilim Kurulu Başkanı, Savunma Kurulu Başkanı ve Peşmerge İstihbarat Başkanı olmak üzere 5 ana üyeden oluşmaktadır. Bunlardan 3’ü YNK’li, 2’si KDP’lidir” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Konuya ilişkin Kürdistan Bölgesi Asayişi Meclisi içerisindeki 3 üyemizle görüşme sağladığımızda, YNK’lilerin bu tür bir operasyona ilişkin bilgilerinin olmadığı ortaya çıktı. 26 Ekim 2020’de Kürdistan Bölgesi Asayişi Meclisi adına bir açıklama yapıldı. Bu nedenle Kürdistan Bölgesi Asayişi Meclisi içerisindeki YNK’li üyeler bu ve bu tür açıklamaları reddediyor.”

Açıklamada meclisin ana üyelerinin bilgisi olmadan meclis adına bu tür açıklamaların yapılmasına izin verilmeyeceği de kaydedildi.