YPG, 2018’de dron saldırısında şehit düşen Şahîn Cûdî’yi andı

YPG Basın İrtibat Merkezi, DAİŞ’e karşı savaşta yaralanan ve tedavi için gittiği Güney Kürdistan’da Türk devletinin SİHA saldırısının hedefi olarak şehit düşen Şahin Cûdî’yi andı.

YPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı açıklamada “DAİŞ’e karşı savaşta yaralanan yoldaşımız Şahîn Cûdî, tedavi için Başûrê Kurdistan’a gitti. Fakat dönüş yolunda yani 30 Ekim 2018 tarihinde işgalci Türk devletinin hava saldırısı sonucu şehit düştü” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Direniş tarihimizin ilk adımlarına mührünü vuran kentlerden biri de şehrimiz Kobanê'dir. Önder Apo ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin öncülüğünde yeniden örgütlendi ve dört parçaya yayıldı. Rojavayê Kurdistan’ın ilk devrimcileri bu şehirde çıktı, Rojava Devrimi’nin ilk meşalesi Kobanê’de yakıldı ve işgale karşu ilk büyük direniş savaşı burada verildi. Bu gerçekler temelinde Kobanê’de büyük ve küçük değişimler yaşandı, Kobanê halkının öncüleri büyük değişimlerin öncüsü oldu.

Bu kahramanlardan birisi de Til Xezal köyünde doğan yoldaşımız Şahîn’dir. Yoldaşımız Şahîn’in yetiştiği yer yurtseverliğiyle biliniyor ve Kürdistan özgürlük mücadelesine katılması da güçlüdür.

Şahin yoldaş, Kobanê’de Rojava Devrimi’nin ilk kıvılcımının ateşlendiği dönemde birçok arkadaşlarıyla birlikte Halep’te Yurtsever Kürt Öğrenciler Konfederasyonu’nu kurdu. Kobanê ve diğer kentlerin özgürleştirilmesinin ardından Kobanê, Efrin ve Minbic’de buna benzer faaliyetler yürüterek bu kentlerde konfederalizm çatısı altında örgütlenme çalışmalarına öncülük etti.

Güç olarak örgütlendiğimiz ilk yıllarda 2012’de halkına ve şehitlere bağlılık sözü vererek saflarımıza katıldı. 2014 savaşı ve sonrasında DAİŞ’e karşı mücadelede aktif rol oynadı ve çatışma sonucunda yaralandı.

Küçük yaşta zorluklara karşı mücadele eden Şahin yoldaş genç yaştayken olgun bir kişiliğin sahibi olmuştur. Gördüğü eğitim sonucu kendisinde büyük bir militanlık ruhu yarattı. Kendisinde yarattığı karakterle birçok faaliyette yer aldı ve gönülden eseriyle ilgilendi. Yoldaşlarına olan sevgisi ve sadakati, yaşama karşı tutumu, yoldaşları üzerinde büyük bir etki yaratmış ve çevresindekilere sevgi dolu ve saygılı bir yoldaş oldu.

Arkadaşlığından ve militanlığından gurur duyduğumuz yoldaşımız Şahin’i saygı ve minnetle anıyoruz. Başta ailesi olmak üzere tüm Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz.”

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Şahîn Cûdî

Adı soyadı: Fadil Şahîn

Anne adı: Edûl

Baba adı: Mehmûd

Şehadet yeri ve tarihi: Başûrê Kurdistan, 30 Ekim 2018.