YPG, Cindirêsê’de fedai eylem yapan savaşçının kimliğini açıkladı

YPG Efrin komutanlığı, Îlan Kobanê (Dara) isimli savaşçının Cindirêsê’de işgalci Türk ordusuna karşı fedai eylem yaptığını duyurdu.

YPG açıklamasında, Îlan Kobanê’nin (Dara), Kobanê’de fedai eylem yapan Arin Mirkan ve Efrin’deki ‘Çağın Direnişi’nde işgalci Türk ordusuna karşı fedai eylem yapan Avesta Xabur’un fedai çizgisinin takipçisi olduğunu belirtti.

Îlan Kobanê’nin (Dara) Cindirêsê’de işgalci Türk ordusu ve DAİŞ, El-Nusra ve El Kaide çetelerine karşı fedai eylemi gerçekleştirdiğini duyuran YPG Efrin komutanlığı, Îlan Kobanê çizgisinde mücadeleyi büyütme ve zaferle taçlandırma sözü verdi.

YPG Efrin komutanlığını Îlan Kobanê için yaptığı açıklama şöyle;

ʺNasıl ki Arin Mirkan, Kobanê direnişinde, Avesta Xabur da Efrin ‘Çağın Direnişi’nde gerçekleştirdikleri fedai eylemle zafer ruhunun temsilini yapmışlarsa, Îlan Kobanê arkadaşımız da bu arkadaşlarımızın zafer yolunun takipçisi olmuştur.

Îlan arkadaşımız eylemi ile bir kez daha fedai ruh, inanç ve bilinçle yürütülen mücadelenin zaferi getireceğini göstermiştir. Îlan yoldaşımız eylemiyle Çağın Direnişi’nde dönemin fedai ruhunun temsilini yapmıştır. Bizler de, Îlan arkadaşın yolunda mücadelemizi büyüterek Türk devletinin faşizmini mutlaka yenilgiye uğratacağız.”

Kod adı: Îlan Kobanê (Dara)

Adı soyadı: Ehmed El-Elo

Şehadet yeri ve tarihi: Cindirêsê, 8 Mart fedai eylem