YPG’den Ağustos bilançosu: 57 işgalci öldürüldü

YPG Basın İrtibat Merkezi, Ağustos ayı savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre bir ay içerisinde 7’si Türk askeri, 2’si çetebaşı olmak üzere en az 57 işgalci öldürüldü.

Ağustos ayında Rojava ve Kuzey Suriye genelinde yaşanan savaş ve direnişin bilançosunu açıklayan YPG Basın İrtibat Merkezi, YPG ve YPJ’nin “topraklarını, halkını ve devrimin kazanımlarını gerekli görüldüğü yer ve zamanda koruma sorumluluğunu” yerine getirdiğini kaydetti.

Bilançoya göre bir ay içerisinde 57 işgalci öldürüldü. Bunların 7’sinin Türk askeri, 2’sinin çete başı olduğu belirtilirken, Türk devlerinin de Serêkaniyê sınırına iki defa saldırıda bulunduğu ve 2 sivilin bu saldırılarda yaralandığı kaydedildi. Aynı bilançoya göre Ağustos ayında 2 YPG savaşçısı Efrîn direnişi sırasında, 4 savaşçı da kaza ve kalp krizleri sonucunda hayatını kaybetti.

HALKI, DEVRİMİ VE TOPRAKLARI KORUMA SORUMLULUĞU

YPG Basın İrtibat Merkezi, bilançoda şunları ifade etti: “Ağustos ayı boyunca, Rojava ve Kuzey Suriye genelinde güçlerimiz YPG ve YPJ topraklarını ve halkını savunma ile devrimin kazanımlarını gerekli görüldüğü yer ve zamanda sorumluluklarını yerine getirmişlerdir. Ayrıca, YPG ve YPJ güçlerimiz işgalci Türk devletinin işgalciliğine karşı etkili eylemliliklerini sürdürmüşlerdir.”

Ağustos ayındaki “savaş ve sergilenen direnişin sonuçları” şöyle sıralandı:

1. Güçlerimiz işgalci Türk devleti ve bağlı çete gruplarına yönelik farklı türlerde 18 eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen sabotaj, suikast, baskın ve pusu eylemleri sonucunda;

- 57 işgalci Türk askeri ve çete üyesi öldürülmüştür. (bunlardan 7’si asker, 2 çetebaşıdır )

- 40 işgalci Türk askeri ve çete üyesi yaralanmıştır.

- Gerçekleştirilen eylemlerde 5 adet AK-47, 2 adet tabanca ve bazı askeri bilgi materyalleri ele geçirilmiştir.

- 4 askeri araç ve 3 motosiklet imha edilirken 2 askeri araç da darbelenmiştir.

- Bir eylemin sonucu netleştirilememiştir.

2. İşgalci Türk ordusu, 4 kez insansız hava uçakları desteğinde binlerce çetelerin katılımıyla Efrin bölgesinde geniş çaplı operasyon gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen operasyonların tümünde de sonuç almadan kısa sürede geri çekilmek zorunda kalmıştır.

3. İşgalci Türk ordusu, Rojava sınır hattını 2 kez ihlal etmiş, sınır ihlallerinde Serêkaniyê bölgesinin sınır hattındaki sivilleri doğrudan hedef almıştır. İşgalci Türk ordusunun her 2 saldırısında 2 sivil yaralanmıştır. Güçlerimiz işgalcilerin saldırılarına anında karşılık vermiştir.

4. Ağustos ayı içerisinde 2 arkadaşımız Efrin’de işgalcilere karşı sergilenen direnişte, 4 arkadaşımız da yaşanan kaza ve kalp krizi sonucu şehit düşmüşlerdir.

YPG ve YPJ birlikleri olarak başta Türk devletinin işgali olmak üzere halkımızın büyük bedellerle yarattığı devrimsel kazanımlara karşı saldırı içinde olan her türlü yapılanmaya karşı etkili mücadelemiz ve eylemlerimiz devam edecektir.”