YPG’den Efrin’deki eylemlere ilişkin açıklama

YPG, Efrin’de düzenlenen üç farklı eylemde çok sayıda işgalcinin öldürüldüğü belirtildi.

YPG Basın İrtibat Merkezi, 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Şera, Şêrawa ve Efrin kent merkezinde işgalci Türk devletine bağlı çete gruplarına yönelik eylemlere ilişkin açıklama yaptı.

YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Efrin’de 3 farklı eylem gerçekleştirildi. Açıklamada, ‘’güçlerimiz tarafından yapılan bu eylemlerde düşmana ağır darbeler vurulmuştur’’ denildi.

Açıklamada yer alan bilgiler şöyle:

30 Ağustos günü bir birliğimiz tarafından Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Qitmê ve Qestel Cindo köyleri arasındaki mıntıkada Asefat el-Şimal isimli çete grubu üyelerine yönelik bir pusu eylemi gerçekleştirilmiştir. Eylem sonucunda çok sayıda çete üyesi öldürülmüş ancak ölü ve yaralı çete hakkında net bilgi elde edinilememiştir.

31 Ağustos günü Şêrawa ilçesi kırsalında operasyona çıkan işgalci Türk ordusu ve beraberindeki çete gruplarına yönelik bir pusu eylemi gerçekleştirilmiştir. Yapılan eylem sonucunda 3 çete üyesi öldürülmüş, 3 çete de yaralanmıştır.

1 Eylül tarihinde güçlerimiz Efrîn şehir merkezinde işgalci Türk askerleri ve çete gruplarının ortak bir devriyesine yönelik etkili bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda 3 çete üyesi öldürülürken 3 çete üyesi de yaralanmıştır.”