YPG: Efrin’de 15 işgalci öldürüldü-YENİLENDİ

YPG Basın Merkezi, Efrin’de 29 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında 15 işgalcinin öldürüldüğünü açıkladı.

YPG Basın Merkezi, Efrin’de işgal güçlerine yönelik düzenlenen eylemlerin bir haftalık bilançosunu açıkladı.

YPG sitesinde yer alan açıklamadaki bilgiler şöyle:

“29 Nisan tarihinde işgalci Türk ordusu ve teröristleri, Efrîn’in Mabeta ilçesi ve kırsalında kapsamlı bir operasyon gerçekleştirmiştir. Operasyon, kısa süre sonra sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

30 Nisan tarihinde, Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Kefermezrê ve Meraskê köyleri kırsalında işgalci Türk ordu birlikleri ve güçlerimiz arasında kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Çatışma sonucu bir asker öldürülürken, iki terörist de yaralanmıştır.

3 Mayıs tarihinde, güçlerimiz tarafından Mehmûdiyê mahallesinde konuşlanan işgalci Türk ordu birliklerine yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. En az bir asker öldürülmüş, iki asker de yaralanmıştır.

5 Mayıs tarihinde işgalci Türk ordusu Hawar dağına yönelik 3 hava saldırısı gerçekleştirmiş fakat saldırılardan herhangi bir sonuç elde edememiştir.

5 Mayıs tarihinde, güçlerimiz Şêrawa ilçesinin Basûfanê ve Behiyê köyleri kırsalında işgalci ordunun çetelerini hedefleyen bir pusu eylemi düzenlemiştir. Eylem sonucunda askeri bir aracın içerisindeki 4 Ahrar Şarkiyye teröristi ve 1 asker öldürülmüştür. Eylem sonrasında işgalci Türk ordusu, çeteleri ile beraber bölgedeki köylülere saldırmıştır.

5 Mayıs tarihinde Cindirêsê ilçe merkezinde Ahrar Şarkiyye teröristlerine yönelik bir eylem gerçekleştirilmiş, 3 terörist öldürülmüştür. Öldürülen teröristlerden ikisinin isimlerinin Ali Aldarî ve Mustafa el Halil olduğu tespit edilmiştir.

5 SİVİL KAÇIRILDI

6 Mayıs tarihinde işgalci Türk ordusu çeteleri ile beraber Efrîn şehir merkezi ve kırsalında bir operasyon başlatmıştır. Operasyon kapsamında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 5 sivil kaçırılmıştır.

8 Mayıs tarihinde, güçlerimiz Cindirêsê ilçesi ve Hemamê köyü arasındaki yol üzerinde bulunan, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin “23. Tümen” olarak adlandırdıkları birliğe yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda 4 terörist öldürülmüş, bir terörist ise yaralanmıştır. Öldürülen çetelerden birisinin Halil Sahid isimli bir Şamlı, bir başkasının ise Muhammed Abdulcasım isimli bir İdlibli olduğu tespit edilmiş, yaralanan teröristin Cindirêsê’de tedavi edildiği öğrenilmiştir.

Aynı gün Dêrbelût köyü civarında bir asker suikast edilerek öldürülmüştür.

5 ASKER DE YARALANDI

Eylemler sonucunda, Efrîn’de 9 gün içerisinde işgalci Türk ordusunun 15 askeri ve teröristi öldürülmüş, tespit edilebildiği kadarıyla 5 asker ve terörist de yaralanmıştır. İşgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarından bu yana öldürülen asker ve terörist sayısı 2436’ya yükselmiştir.”