YPG: Efrîn’de 2 Türk askeri ve üç çete öldürüldü

YPG Basın Merkezi, Efrîn’de 2 Türk askeri ile üç çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Efrîn’de Türk devletinin işgalci, soykırımcı saldırılarına karşı Çağın Direnişi’nin ikinci aşamasının devam ettiğini belirtti. Efrîn’de yaşanan çatışmalarda biri subay, 2 Türk askerinin Kêfêrcene köyünde, 3 çetenin de Şadiya köyünde öldürüldüğünü, 2 kişinin de yaralandığını kaydetti.

“3 Temmuz günü, güçlerimiz işgalci Türk ordusuna ait bir konvoyu Şêra ilçesine bağlı Kêfercene köyünde hedef aldı. Eylemde biri subay, Muhamed Kara ve Orhan Demir isimli iki asker öldürüldü.

YPG güçlerimizin bu başarılı eylemi ardından işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çete grupları, geniş çaplı bir operasyon başlattı. Operasyon sonuçsuz geri çekildi” denilen açıklamada, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin 6 Temmuz günü de Raco ilçesine bağlı Şadiya köyünü de kapsayan bir operasyonu yeniden başlattığı bilgisini yerel kaynaklardan aldıklarını kaydetti.

Bölgede yoğun bir şekilde çatışmaların yaşandığını da vurgulayan YPG Basın Merkezi, bu çatışmalarda 3 çetenin öldürüldüğü 2 çetenin de ağır yaralandığını belirtti.  Yaralı çete üyelerinden birisinin isminin Bassem İsmail Dêra Zor olduğu bilgisi de açıklamada yer alırken, iki savaşçının büyük bir direniş sergilediğini ve şehit düştüğünü de kaydetti. YPG Basın Merkezi bir savaşçının da yaralı bir şekilde işgalci Türk ordusu ve çetelerinin eline geçtiğini vurguladı.