YPG Efrîn’de hayatını kaybeden bir savaşçıyı andı

YPG Basın İrtibat Merkezi, Efrîn’de Türk işgal güçlerine karşı direniş sırasında hayatını kaybeden bir savaşçıyı andı.

YPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, Mart 2018’de bir hava saldırısı sırasında Raco doğumlu, Şerzan Botan kod adlı Mehmet Kazancı isimli YPG savaşçısının hayatını kaybettiğini belirtti.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“İşgalci Türk devleti ve bağlı çete grupları, 20 Ocak 2018 tarihinde Efrîn’e yönelik başlattığı işgal harekatına karşı topyekün bir direniş savaşı verilmiştir. Özellikle direnişin ilk gününden 18 Mart’a kadar olan süreç boyunca düşmanın tüm yoğun saldırılarına karşı savaşçılarımız savaşın her cephesinde görkemli direnişler sergilemeyi başarmıştır. Savaşçılarımızın direnişi karşısında işgalci Türk ordusu, başta savaş uçakları olmak üzere tüm gelişmiş teknik silahları kullanmaktan geri durmamıştır. İşgalci Türk ordusunun bu saldırılarından biri, 4 Mart tarihinde Efrîn’in Raco ilçesine yönelik düzenlediği hava saldırısıdır. Düzenlenen bu hava saldırıları sonucunda Şerzan Botan arkadaşımız şehit düşmüştür.”

Açıklama şöyle son buldu: “Efrîn Çağın Direnişi sürecinde şehit düşen yoldaşlarımız şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Başta şehit arkadaşımızın değerli ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin izinde, yaratılan direniş çizgisi temelinde halkımızın özgürlüğünü sağlayana dek sonuna kadar mücadele edeceğimizin sözünü yineliyoruz.”