YPG: Efrîn özgürleştirilene kadar mücadelemiz sürecek

YPG Komutanlığı, Efrîn’in Türk devleti tarafından işgalinin altıncı yıldönümünde yaptığı açıklamada “Efrîn ve işgal altındaki tüm bölgeler özgürleştirilene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini” belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Komutanlığı, işgalci Türk devletinin 2018 yılında uluslararası güçlerin desteğini alarak ve çete gruplarını dahil ederek en ileri savaş teknolojisiyle Efrîn'e 58 gün boyunca kapsamlı bir saldırı düzenlediğini belirtti. 

Açıklamada, "Efrin saldırısının Rojavayê Kurdistan ve Suriye'de nüfuz sahibi emperyalist güçlerin onayıyla gerçekleştirildiği açıktır. Efrîn Çağın Direnişi tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir süreç ve olaydır. Halkımızın ve güçlerimizin Efrîn'de gösterdiği fedakarlık ve direniş, bölgeyi işgalci devlete daraltmış ve halkımızın her türlü saldırıya karşı kendisini öz gücüyle savunabileceğini bir kez daha kanıtlamıştır. Yüzlerce yoldaşımız ve Efrin halkı, kısıtlı imkanlarla amansız direnişte yer alarak Avesta Xabûr, Îlan Dara, Artêş Hakkarî ve komutan Karker Êrîş gibi büyük bir fedakarlıkla savaşarak şehit oldular” denildi.

YPG Komutanlığı, Türk devleti ve çetelerinin altı yıldır devam eden insanlığa karşı suçlarını hatırlatırken şunları ifade etti:

"Son 6 yılda Efrîn'in demografik yapısı değişti, Kürt halkı yerinden edildi, Türk devletinin taraf olduğu uluslararası yasa ve anlaşmalar kapsamında insan hakları ihlal edildi, Efrîn'deki Kürtler haklarından mahrum bırakıldı. Efrîn Kürtlerden temizleniyor ve bu yolla bölgenin kimliğinin değiştirilmesi amaçlanıyor. Bu amaçla Efrîn'e dönmek isteyen Kürtler, işgalci çetelerinin baskı ve saldırılarına maruz kalıyor. Bu nedenle biz YPG olarak Efrîn ve işgal altındaki tüm bölgeler özgürleştirilene kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha teyit ediyoruz. Efrîn Çağ Direnişi'nde şehit olan tüm yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, onların izinden özgürlük mücadelesini büyüteceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz."