Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

YPG enternasyonalist savaşçı Delîl Emerîka’yı andı

YPG, ABD’li savaşçı Delîl Emerîka kod adlı Jake Klipschi’yi andı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Rojava devriminin ardından geldiği bölgede uzun soluklu mücadelesinin ardından şehit düşen ABD’li savaşçı Jake Klipsch’yi (Delîl Emerîka) andı.

YPG Basın Merkezi açıklamasında, enternasyonalist savaşçı Jake Klipsch’in (Delîl Emerîka), Rojava devrimiyle beraber bölgeye gelerek Kobanê, Minbic ve Reqa gibi merkezlerde DAIŞ çetelerine karşı birçok mücadelede yer aldığını belirtti.

YPG Basın Merkezi şunları kaydetti: “Rojava devrimi, insanlığın ortak paydada buluştuğu ve kendi öz güç ve emekleriyle inşa ettiği tarihin ender rastladığı büyük devrimlerden biridir. Rojava devrimi, içerisinde barındırdığı demokratik, ahlaki ve politik yapısıyla beraber bu devrimin öncülüğünü sadece bir halkın değil devrimci, demokrasi ve özgürlükten yana olanların öncülüğünde başlayarak bugün bir canlı organizma haline gelmesini sağlayanların devrimidir. Rojava ve Kuzey Suriye bölgesi, her türlü işgalciliğe ve insanlık dışı uygulamalara karşı amansız bir direniş gösteren bölge halkları olan Kürt, Arap, Asuri, Süryani, Türkmen ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen yüzlerce devrimci enternasyonal savaşçılarının kanının birbirine karıştığı tarihin en kutsal mekanlarından biri olmayı genel kamuoyunda kabul gören bir gerçekliktir. Bu tarihi ve kutsal toprağın savunulması için de aynı bağlılık ve kararlılıkla direniş devam etmektedir.

İnsanlığın ortak mirası olan Kobanê direniş sürecinden sonra özellikle enternasyonal devrimciler Rojava’ya gelerek insanlığa bela olan DAİŞ çetelerine karşı en ön saflarda yerini almıştır. Bu enternasyonal savaşçılardan biri de Amerika Birleşik Devletleri (ABD) doğumlu olan Delîl Emerîka kod adlı Jake Klipsch yoldaşımızdır. 2016 yılının başında Rojava’ya gelen Delil yoldaş diğer enternasyonal savaşçılarla beraber 2 ay boyunca DAİŞ çeteleri ve diğer çete gruplarına karşı savaş ve ideolojik-teorik eğitim almıştır. Eğitimini tamamlayan Delil yoldaşımız ilk önce Şedadê hamlesine daha sonra Minbic’e giderek DAIŞ çetelerine karşı savaşmış, Minbic özgürleşene kadar sorumluluğunu eksiksiz yerine getirmiştir. En son olarak da Reqa şehir merkezinin özgürleştirme hamlesine katılım sağlamıştır.

Yaşamda yoldaşları tarafından sevilen ve örnek gösterilen Delil yoldaş, mütevazı ve fedakar bir kişiliğinin yanı sıra aynı zamanda emekçi bir arkadaştı. Eğitimden aldığını pratiğinde uygulayan bir duruşa sahipti. Bütün bu özelliklerinin toplamı olarak yansımasını savaş ortamında da kendini gösteriyordu. Delil yoldaş, silahını temizlediği bir esnada talihsiz bir kaza sonucu şehadete ulaşmıştır.

Delil yoldaşımızın talihsiz bir kaza sonucu şehadeti bizi derinden üzse de onun mücadelesi ve yaşamı bizlere her zaman bir rehber olacak, amaç ve hedeflerini gerçekleştirmek için en büyük yaşam ve mücadele gerekçemiz olacaktır. Şehit Delil yoldaşımızın geciken şehadet ilanı nedeniyle başta ailesinden ve tüm halkımızdan özür diliyor, ailesinin ve halkımızın başı sağ olsun diyoruz.”