Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

YPG: Hogir Bektaş yoldaşımızı saygıyla anıyoruz

YPG, Qamışlo’da askeri görev yürütürken 21 Ekim günü geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen YPG savaşçısı Hogir Bektaş’ı andı.

YPG Basın Merkezi, YPG savaşçısı Hogir Bektaş’ın askeri görev yürüttüğü Qamışlo’da geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düştüğünü açıkladı.

“21 Ekim günü Qamişlo kentinde görev yürüten Hogir Bektaş isimli yoldaşımız geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşmüştür” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Rojava devriminin yarattığı değerleri koruma ve savunma amacıyla başta Rojava ve Kuzey Suriye halkımız olmak üzere Kürdistan’ın dört parçasından ve dünyanın farklı yerlerinden insanlar yönünü devrimin merkezi Rojava topraklarına vermiş, devrimin bir parçası olmanın onuruyla mücadele yürütmüştür. Yürüttüğümüz özgürlük mücadelesi içerisinde yer alan yoldaşlarımızdan biri de işgalci Türk devletinin Kürt halkına dayattığı asimilasyon ve göç ettirme politikası sonucu Türkiye metropol kentlerinden İstanbul’a göç eden Hogir Bektaş yoldaşımızdır.

Hogir yoldaşımız, devrim ateşinin yakıldığı 2011’de faşist ve baskıcı yönelimlere karşı özgürlük ve demokrasi mücadelesi verilen Rojava’ya yönelerek saflarımıza katılmıştır. Mücadele yaşamı boyunca devrimin kendisine yüklediği rol ve misyonu yerine getirmede sorumluluk bilinciyle yaklaşarak faaliyet yürütmüştür. İlerlemiş yaşına rağmen kendisini dinç ve zinde kılarak onu tanıyan herkese örnek olmuştur. İdeolojik, askeri ve toplumsal alan çalışmalarında faaliyet yürüten Hogir yoldaş son olarak Qamişlo kentinde görev üstlenmiştir. Mütevazı, emekçi yaşam tarzı ile kendisini sürekli geliştirerek derinleştiren, özgürlük ideolojisini özümsemedeki gayret ve çabasıyla anılan Hogir yoldaşımız her zaman yoldaşları tarafından hatırlanacak ve anısı mücadelemizde yaşatılacaktır.

Hogir yoldaşımız şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Başta değerli Gölge ailesi ve tüm halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirene dek amansız bir mücadele vereceğimizin sözünü yineliyoruz.

Şehit düşen yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Hogir Bektaş

Adı Soyadı: Ömer Gölge

Ana Adı: Musfika

Baba Adı: İhsan

Doğum Yeri: İstanbul

Şehadet Yeri ve Tarihi: Qamişlo / 21 Ekim 2018”