YPG iki şehidin kimliklerini açıkladı

YPG, 2 Şubat’ta Dêra Zor’da şehit olan 2 savaşçının kimliklerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi sitesinde yayınlanan açıklamada, 2 Şubat’ta Dêra Zor kırsalında Cizre Fırtınası hamlesi kapsamında DAIŞ çetelerine karşı gerçekleştirilen operasyonda 2 YPG savaşçısının şehadete ulaştığını duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kamuran ve Cabir yoldaşlarımız Tilhemîs bölgesine bağlı Xeza köyündendirler. Akraba olan her iki yoldaşımız çocukluktan başlayan yoldaşlıkları YPG saflarına katılmalarıyla devam etmiştir. Aynı günde şehit düşen Kamuran ve Cabir yoldaşlarımız yoldaşlıklarını ölümsüzlükle taçlandırmışlardır. Bölgenin özgürleştirilmesi ve halklar arası birlikteliği yaratma amacıyla Kürt ve enternasyonalist yoldaşlarıyla beraber DAIŞ çetelerine karşı kahramanca savaşarak şehitler kervanına katılmışlardır.

YPG ve YPJ güçleri olarak Kamuran ve Cabir yoldaşlarımız şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Başta her iki şehidimizin ve halklarımızın başı sağ olsun diyoruz. Şehitlerimizin mücadelesini esas alarak bölgede terör ve işgalciliğe karşı sonuna kadar mücadele ederek zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”

Şehitlerin kimlikleri şöyle:

Kamûran Xeza

Kod Adı: Kamûran Xeza

Adı Soyadı: Semî El Raxîs

Ana Adı: Menîfe

Baba Adı: Silêman

Doğum Yeri: Til Hemîs

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêra Zor / 2 Şubat 2018

Cabir El Raxîs

Adı Soyadı: Cabir El Raxîs

Ana Adı: Xezna

Baba Adı: Ebid

Doğum Yeri: Til Hemîs

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêra Zor / 2 Şubat 2018