YPG Komutanlığı Qereçox şehitlerini andı

Qereçox şehitlerini anan YPG Genel Komutanlığı “Zulüm ve baskıya karşı halkların direnişi devam edecek” dedi.

İşgalci Türk devletinin Qereçox Dağı’na yönelik düzenlediği saldırının birinci yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan YPG Genel Komutanlığı saldırıda şehit olanları andı.

YPG açıklaması şöyle:

“Zulüm ve baskıya karşı halkların direnişi devam edecek, Qereçox özgürlüğe ve yaşama aşık herkese miras olacaktır.

Bugün Qereçox şehitlerimizi anıyoruz. Şehitlerimiz tüm dünyaya ve düşmanlara teröre karşı kalkan olacağımızı ispatlamıştır. Güçlerimizin DAİŞ’in ‘hilafetin başkenti’ ilan ettiği Reqa’da dünya terörüne karşı savaştığı bir süreçte, Türk devleti tüm dünyanın gözleri önünde Reqa’yı özgürleştirme hamlesinde rol alan yüzlerce savaşçı ve komutanın bulunduğu Qereçox Dağı’nı uçaklarla bombaladı.

Türk devletinin yaptığı birçok şey gibi Qereçox Dağı’na saldırı da uluslararası hukukun ihlali olmakla birlikte, Erdoğan’ın Reqa’daki teröristlere ‘Sizinle birlikteyiz, size karşı savaşan güçlerin komuta merkezlerini hedef aldık’ şeklindeki açık mesajıydı.

Erdoğan’ın zorba planları başarılı olmamış, halkımıza yönelik komploları devam etmiştir. Erdoğan, Rusya işbirliği ile Efrîn’deki halkımıza yönelik barbarca saldırılarına başlamış ve halkı yerinden göç ettirmiştir. Bu da Rusya ve Erdoğan’ın Efrîn’in ve Suriye’nin çatışma yaşanan diğer bölgelerinin demografik yapısını değiştirme planlarını devreye koyduklarını göstermektedir. Bu planın amacı bölgenin demografisini değiştirmek, Suriye dengelerini bozmak; Efrîn’de yeni bir cephe açarak Dêra Zor’daki DAİŞ terörüne destek sunmak ve Suriye’de demokratikleşme projesini darbelemektir.

Qereçox Dağı’na yönelik terör saldırısı ve Efrîn’in demografisini değiştirmekle, Suriye toplumunun dünya terörü DAİŞ’e ve egemen güçlere, bölgede baskı sistemini dayatan sistemlere karşı devrim iradesini kırmaya yönelik komplo yürütülmektedir.

Tüm dünyaya, güçlerimize ve halkımıza karşı saldırı ve komplolara karşı direniş ve mücadelemize devam edeceğimizi gösterdik. Bölgedeki terörist örgütler ve DAİŞ, El Nusra gibi araçları irademizi ve gücümüzü kıramaz. İnsanlık değerlerini savunduk ve hala savunmaktayız, terör örgütleri ve Türk devleti gibi terör destekçilerinin gerçekliğini tüm dünyaya göstereceğiz. Efrîn’deki suçlarına tüm dünyanın sessiz kaldığı Erdoğan, teröristleri etrafında toplamakta ve dünya ülkelerine ve özgür halklara karşı tehdit olarak kullanmaktadır.

YPG olarak bir kez daha şehitlerimizi anarak, onlara ve halkımıza intikamlarını alacağımız sözünü veriyoruz. Ortak yaşam ve tüm Suriye halklarının haklarını güvence altına alan eşit bir sistem inşasına dek direnişimizi sürdüreceğiz. Özgürlük yolunu takip ederek Efrîn ve Dêra Zor’u teröristlerden kurtarıncaya dek mücadelemizi yükselteceğiz.”