YPG’li Mihemed Dede toprağa verildi

Geçirdiği kanser hastalığı sonucu şehit düşen şehit babası YPG’li Mihemed Dede, Şehba’da son yolculuğuna uğurlandı.

Yakalandığı kanser nedeniyle 9 Mart günü şehit düşen YPG savaşçısı Mihemed Dede, Şehba’daki Çağın Direnişi Şehitleri Şehitliği’nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Dede’yi uğurlamak için binlerce kişi şehitliğe akın etti.

Burada Efrîn Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Yürütme Üyesi Hesen Berko bir konuşma yaptı. Berko, şehit Mihemed Dede’nin de içinde olduğu şehitler ordusunun fedakarlıkları sonucu demokratik projelerin ve halkların kardeşliği idealinin adım adım amacına doğru ilerlediğini söyledi. Hesen Birko, İşgalci Türk devletinin işgal projelerinin direniş ve mücadele ruhuyla alt edileceğini kaydetti.

Kongra Star Yönetici Ferîde Îbo, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, hayalleri gerçekleşene kadar şehitlerin çizgisini takip edeceklerini belirtti.

Şehit Mihemed Dede’nin kızı Rîm Dede ise, “Ailemiz bizi yurtseverlik çizgisinde yetiştirdi, biz de babamızın yolundan gideceğimize söz veriyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmalar ardından Şehit Mihemed Dede sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

YPG savaşçısı Mihemed Dede’nin Şaho adındaki oğlu da Şehba’nın özgürleştirilmesi hamlesi sürecinde 2016 yılında şehit düşmüştü.