YPG MİT üretimi haberleri yalanladı

YPG Basın-İrtibat Merkezi, 9 YPG savaşçısının MİT tarafından yakalandığı yönünde Türk medyasında çıkan haberleri yalanladı. YPG, “Yedikleri darbeleri gizlemeye çalışıyorlar” dedi.

YPG Basın-İrtibat Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, Türk medyasında çıkan MİT menşeli haberleri yalanladı. YPG, sözkonusu haberler için “gerçek dışı ve bilinçli biçimde üretilmiş yalan haberler” diye belirtti. Bu tür haberlerin amacına da işaret eden YPG, “Efrîn’de güçlerimizin eylemleri sonucu moralsizleşen ve korku içinde yaşayan asker ve çete gruplarına moral vermektir” dedi.

YPG’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Efrîn’de savaşçılarımızın etkili eylemleri sonucu çok sayıda kayıp veren işgalci Türk devleti, basın kuruluşları aracılığıyla asılsız haberler yayma, sahadaki gerçekliği çarpıtma ve aslı astarı olmayan iddialar üretme çabasına girişmiştir.

Geçtiğimiz gün bazı Türk medya organlarında Efrîn’de 9 savaşçımızın MİT tarafından yakalanarak Türkiye’ye götürüldüğüne ilişkin iddialar yer aldı.

Sözkonusu iddialar tamamen gerçek dışı ve bilinçli biçimde üretilmiş yalan haberlerden ibarettir. İşgalci Türk devleti medya kuruluşları aracılığıyla bir özel savaş taktiği olarak bu gibi asılsız iddialar ortaya atmaktadır. Bu fabrikasyon haberlerin amaçlarından bir tanesi de Efrîn’de güçlerimizin eylemleri sonucu moralsizleşen ve korku içinde yaşayan asker ve çete gruplarına moral vermektir. Bilindiği üzere savaşçılarımızın gerçekleştirdiği eylemler üzerine son zamanlarda Efrîn’deki çete grupları arasından çok sayıda firar vakası yaşanmıştır.

Bunların yanısıra işgalci Türk ordusunun Efrîn’de pek çok sivili kaçırarak YPG ve YPJ savaşçısı gibi gösterdiği de bilinen bir gerçektir.

Bu tür girişimlerin işgalci Türk ordusuna bir faydası olmayacak ve güçlerimizin sürdürmekte olduğu eylemlerini kesinlikle sekteye uğratamayacaktır. Gelinen noktada eylemlerimizi artıracağımızı ve Efrîn’in her yerinde, işgalci unsurların girdiği her alanda bu unsurları hedef alarak yayacağımızı belirtmek isteriz.”