YPG: Qamişlo'daki talihsiz olay çözüme engel olmamalı

YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, Qamışlo’da 8 Eylül’de rejim güçleriyle yaşanan çatışma için “talihsiz olay” diyerek, siyasi çözüm arayışları önünde engel oluşturmaması gerektiğini söyledi.

YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, YPG’nin resmi sitesinde yayınlanan açıklamasında, iki taraf arasında yaşanan can kayıpları nedeniyle “olumsuz bir hava” oluştuğunu belirtti.

Mehmud, “8 Eylül günü Qamişlo kent merkezinde İç Güvenlik Güçleri ve Suriye rejimine bağlı güçler arasında yaşanan talihsiz olay her iki tarafta can kaybına ve kentte olumsuz bir havanın ortaya çıkmasına sebep olmuştur” dedi.

“YPG Genel Komutanlığı olarak bu olay neticesinde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz” diyen Mehmud, gerginliğin tırmandırılmamasını istedi.

Mehmud şöyle konuştu: “Olaya ilişkin ilgili tarafların kapsamlı bir soruşturma yürüttüğünü, sonuçlarının en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacağını belirtiyoruz. Suriye krizine yönelik siyasi çözümün bulunmaya çalışıldığı böylesi bir dönemde her iki tarafa da ulusal çıkarları göz önünde bulundurma ve gerginliği tırmandırmama çağrısında bulunuyoruz.

Bir kez daha yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”