YPG savaşçısı Mihemed Erûr Efrîn’de şehit düştü

YPG Basın Merkezi, Efrîn Çağın Direnişi’nde yer alan Mihemed Erûr’un 20 Şubat’ta işgalci TC ordusunun hava saldırılarında şehit düştüğünü açıkladı.

İnternet sitesinde yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Efrîn’de Türk devletinin soykırım ve işgal saldırılarına karşı yürütülen Çağın Direnişi’nde yer alan YPG savaşçısı Mihemed Erûr’un 20 Şubat günü düzenlenen hava saldırısında şehit düştüğünü belirtti.

“19 Temmuz 2012 Rojava devrimiyle beraber Rojava topraklarına yönelik sürekli bir biçimde saldırı girişiminde bulunan işgalci ve faşist Türk devleti, tüm imkanlarını seferber ederek işgal ve soykırıma dayalı 20 Ocak 2018 günü Efrîn’e başlattığı saldırılarda YPG ve YPJ güçlerimizin amansız direnişiyle karşılaşmıştır” denilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“Ortaya çıkan büyük direniş karşısında TC devleti yoğun bir biçimde ağır silahları da kullanarak saldırılarıyla sonuç almak istemiştir. Halen devam eden bu savaşta güçlerimiz, destansı direnişlerle TC ordusuna ağır kayıplar verdirmiştir. Özgürlük mücadelesi yürüten her bir yoldaşımızın sergilediği fedai duruş ve kahramanca direnişi, düşmanın planlarını alt üst ederken Kürt halkının geleceğinin garantisinin de direniş dışında bir yol olmadığının kanıtı olmuştur. Cindirêsê ilçesinin savunulmasında görkemli direniş içerisinde yerini alan Mihemed Erûr yoldaşımız 20 Şubat tarihinde TC ordusunun savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırı sonucu şehadete ulaşmıştı. Yaşanan savaş yoğunluğundan dolayı arkadaşımızın sicilini kamuoyuna şimdi açıklıyoruz.

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Mihemed Erûr

Adı Soyadı: Hisên El Hesen

Ana Adı: Şemse

Baba Adı: Ebdilbaqî

Doğum Yeri: Rimêlan

Şehadet Yeri ve Tarihi: Cindirêsê / 20 Şubat 2018”