YPG savaşçısı Mihemed Leyli son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit olan YPG savaşçısı Mihemed Leyli (Ehmed Girkê Legê), Til Hemis’te düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

7 Ocak’ta Derazor’da şehit düşen YPG savaşçısı Mihemed Leyli bugün, Til Hemis şehitliğinde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Törende konuşma yapan QSD komutanlarından Kemal Pir, “Şehit Mihemed Leyli ne ilk ne de on şehittir. Ülkeyi savunmak ve şehitlerin kanıyla elde edilen kazanımları korumak için hepimiz fedaiyiz” dedi ve şehitlerin yolunu takip edeceklerini söyledi.

Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mihemed Xilewi de törende yaptığı konuşmada, “Herkes siyasi gelişmeleri takip ediyor. Herkes dış güçlerin kendi çıkarları için bölgeye müdahalelerini de görüyor. Bu planların önünü almak için halkımız QSD içinde örgütleniyor ve durmaksızın mücadele ediyor. Kahraman şehitlerimiz sayesinde terör sonra eriyor ve bizler özgürce yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Til Hemis ilçe meclisi eşbaşkanı Salih El Xelef de YPG kurucularından şehit Xebar Derik’i anarak, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Konuşmaların ardından Mihemed Leyli’nin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehidin cenazesi sloganlarla defnedildi.