YPG savaşçısı Xelef son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Xidir Xelef (Ebu Namis) Hesekê’nin Dawudiye köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde toprağa verildi.

Cizre Fırtınası Hamlesi şehidi Xidir Xelef’in cenazesini Hesekê Şehit Aileleri Meclisi’nden alan Hesekê halkı, Dawudiye köyünde bulunan Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte YPG ve Öz Savunma Güçleri savaşçıları tarafından askeri tören düzenlendi.

Askeri tören ardından da Şehit Aileleri Meclisi üyesi Samiya Xelil konuşma yaptı. Samiya Xelil şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, “Topraklarımızı terörden kurtarmak için en ağır bedelleri veririz, veriyoruz da. Kuzey Suriye halkları birlikleri sayesinde birçok kazanım elde etti. Türk devleti ile çetelerinin işgalciliğini de kabul etmiyor, Efrin halkının birliği ve direnişi de bunu gösteriyor” dedi.

Şehitlerin direnişi sayesinde birçok kentin çetelerden özgürleştirildiğini söyleyen YPG komutanlarından Zeki Kobanê de yaptığı konuşmada, “Şehitlerimiz yolumuzu aydınlatıyor. Onların direnişi sayesinde birçok kentimiz çetelerden özgürleşti. Şehitlerimiz işgalcilerin saldırılarına karşı direnişin sembolü oldular. Tüm halkımız işgalci Türk devletinin ve çetelerinin saldırılarına karşı direnerek şehitlerinin yolunda yürüyecek” dedi.

YPG/YPJ savaşçılarının işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı tarihi bir direniş gösterdiğini dile getiren YPG Komutanı Kobanê, zafere dek şehitlerin yolunu takip edeceklerini söyledi.

PYD Parti Meclisi Üyesi Şexmus Ehmed de işgalci Türk devleti ve çetelerinin amacının halkın iradesini kırmak olduğunu belirterek, saldırılara karşı asla boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından şehit Xidir Xelef’in şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Şehit Xidir Xelef’in cenazesi sloganlar ve zılgıtlarla toprağa verildi.