YPG: Son danışma grubumuz da görevini bitirdi, Minbic'den çekildi

YPG, Minbic Askeri Meclisi’ne askeri eğitim konusunda yardımcı olmak için Minbic’de kalan son danışma gruplarının kentten çekildiğini duyurdu.

YPG Genel Komutanlığı, bugün yazılı açıklama yaparak, Minbic Askeri Meclisi’nin kendi eğitimlerini yapacak aşamaya geldiğini, askeri eğitim konusunda yardımcı olmak için Minbic’de kalan son danışma grubunun da geri çekildiğini duyurdu. YPG, "Gerekli görüldüğü takdirde güçlerimizin Minbic halkının çağrısına yanıt vereceğini belirtiyoruz" dedi.

'ZAFER ELDE ETTİK'

YPG'nin açıklaması şöyle:

“YPG’nin teröre karşı savaşta genel stratejisi çerçevesinde Minbic Askeri Meclisi tarafından Minbic kentinin DAİŞ terör örgütünden kurtarılması askeri hamlesine davet edildik. Bu davet 2016 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşmiştir. Bu çağrı ve uluslararası ve Türkiye’nin de içinde yer aldığı bölgesel güçlerle anlaşmamız temelinde güçlerimiz Uluslararası Koalisyon ile birlikte Minbic halkının çağrısına yanıt vermiş, 1 Haziran 2016 tarihinde Minbic’i özgürleştirme hamlesini başlatmıştır. 2 aydan fazla süren hamle sonucunda zafer elde edilmiş, teröristler kentten ve köylerin büyük bir kısmından çıkarılmıştır. Savaşçılarımızın teröre karşı görkemli savaşının ardından zafer elde edilmiştir. Bu direniş ve fedakarlık 15 Ağustos 2016’ta Minbic’in özgürleştirildiği açıklaması ile taçlanmıştır.

'2016'DA GÜVENLİĞİ MİNBİC ASKERİ MECLİS'NE DEVRETTİK'

Minbic kenti özgürleştirildikten sonra bölgede güvenlik ve istikrar sağlanmış, güçlerimiz 16 Kasım 2016’da bölge güvenliğini Minbic Askeri Meclisi’ne teslim etmiştir. Güçlerimiz kentten çekilmiş, konuya ilişkin resmi açıklama basın kuruluşlarında yer almıştır.

'ASKERİ MECLİS EĞİTİMİNİ YÖNETECEK DURUMA GELDİ'

Minbic Askeri Meclisi’nin talebi üzerine bir grup komutanımız Minbic askeri güçlerinin yanında danışman olarak kalmıştır. Bu grup Minbic Askeri Meclisi’ne eğitim konusunda yardımcı olmuştur. Bu durum Uluslararası Koalisyon ile koordineli ve danışıklı şekilde gerçekleşmiştir. 2 yıldan fazla bir süredir devam eden çalışmalarının ardından Minbic Askeri Meclisi kendi eğitimlerini yönetecek duruma gelmiştir, bu nedenle YPG Genel Komutanlığı askeri danışma grubunu Minbic’den çekme kararı almıştır.

'GEREKLİ GÖRÜLÜRSE, HALKIN ÇAĞRISINA YANIT VERECEĞİZ'

YPG güçleri olarak; kamuoyuna ve Minbic halkına, mücadele ve fedakarlığımızın Minbic halkının, tüm insanlık için büyük tehlike olan DAİŞ teröristlerinden kurtarılması için gerçekleştiğini belirtiyoruz. Görevimize devam etmemiz için tüm dünyaya teröristlere karşı mücadelemizi sürdüreceğimiz, onları yenilgiye uğratacağımız ve özgürleştirilen bölgelerin tümünde güvenliği sağlayacağımız mesajını veriyoruz. Aynı zamanda gerekli görüldüğü takdirde güçlerimizin Minbic halkının çağrısına yanıt vereceğini belirtiyoruz.”