YPG yabancı kökenli 8 DAİŞ’liyi daha yakaladı

YPG Basın İrtibat Merkezi, Derazor’un Hecin beldesinde, yabancı kökenli 8 DAİŞ’linin yakalandığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın İrtibat Merkezi, yakalanan çete üyelerinin Özbekistan, Tacikistan, Kazakistan, Ukrayna, Rusya, ABD ve Almanya vatandaşı olduğunu kaydetti.

YPG, şu açıklamayı yaptı: “Güçlerimizin DAIŞ terör örgütüne karşı Dêrezor’un Hecin kasabası ve çevresinde yürüttüğü Cizre Fırtınası Hamlesi üçüncü aşamasında devam etmektedir. Birçok bölgenin kurtarılması ile ilerleyen güçlerimiz karşısında sıkışan teröristler kurtulmak için her türlü yola başvurmaktadırlar. DAIŞ çeteleri yürütülen savaş kapsamında birçok yerde ağır darbeler alırken, yoğun saldırılar ile sağlanan ilerlemenin ve başarının önüne de geçmeye çalışmaktadırlar. Birliklerimizin ilerleyişinin durdurulmasının da amaçlandığı ve sivillerin de hedef alındığı birçok saldırı girişimi son günlerde gerçekleşen özel operasyonlar ile önlenmiştir.

Bu minvalde, söz konusu saldırı planlamalarını yapan farklı uyruklardan bir grup terörist Özel Operasyon Timlerimizce yürütülen teknik ve fiziki takip ile yakalanmışlardır. 6 ve 7 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında ABD, Rusya, Ukrayna, Almanya, Kazakistan, Tacikistan ve Özbekistan uyruklu 8 terörist sağ ele geçirilmiştir.”

Ele geçirilen çete üyelerinin kimlik bilgileri şöyle sıralandı:

-Adil Rahimov, (Ebu Emine Özbekî), 58, Özbekistan

-Ferhad Kadirov (Ebu Bilal Özbekî), 28, Özbekistan

-Muhammed Devlet (Ebu Mushab Tacikî), 22, Tacikistan

-Askar Zarmanbetov (Ebu Davut Nuğha), 27, Ukrayna

-Sattibek Oshibaev (Ebu Rukaya), 30, Kazakistan

-Bimurzaev Begjan (Ebu Sara), 30, Rusya

-Soulay Noah Su (Ebu Süleyman el-Amerikî), 16, ABD

-Lucas Glaß (Ebu İbrahim el-Almani), 31, Almanya”