YPG: Yoldaşımız Cabir El Ebo kaza sonucu şehit düştü

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın İrtibat Merkezi, Girkê Legê’de bir savaşçılarının kaza sonucu şehit düştüğünü açıkladı.

YPG Basın İrtibat Merkezi, "12 Şubat 2024’te Girkê Legê ilçesinde izne çıkan yoldaşımız Cabir El Ebo geçirdiği kaza sonucu şehadete ulaştı” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Arap halkından olan Cabir yoldaşımız Girkê Legê ilçesinde dünyaya geldi. Rojava devriminin ilk günlerinden itibaren işgalcilere karşı direnişin bir parçası olan Cabir yoldaşımızın amcası Mehmûd, Rojava Devrimi’nde büyük öneme sahip olan Rimêlapaşa köyündeki direnişte şehit düştü. Düşmanın bölgeye yönelik tehlikesi sadece Kürt halkını değil, tüm halkları ilgilendiriyordu. Hem amcasının şehadeti hem de düşman gerçekliği Cabir yoldaşın özgürlük mücadelesi arayışına yöneltti. 

Herkes gibi bir amacı olan Cabir yoldaş, tüm halkların özgürlüğünü ve ortak yaşamı esas aldı. 2017 yılında dünyaya geldiği ilçeden saflarımızı katıldı.

Cabir yoldaşımızın değerli ailesi başta olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz. Özgürlük mücadelemizdeki yoldaşlarımızın anısını daima canlı tutacağımızın ve yaşatacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.”

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Adı ve Soyadı: Cabir El Ebo

Anne Adı: Emîne

Baba Adı: Ehmed

Şehadet Yeri ve Tarihi: Girkê Legê/ 12 Şubat 2024"