YPJ Komutanı Barcelona’da Katalan temsilcilerle bir araya geldi

YPJ Genel Komutanlık Üyesi Sozdar Dêrik, Katalonya’nın başkenti Barcelona’da Parlamento Başkanı ve birçok siyasi parti temsilcisiyle bir araya geldi.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlık Üyesi Sozdar Dêrik, Katalan Parlamentosu’nun daveti üzerine Barcelona’ya ziyarette bulundu.

YPJ Basın İrtibat Merkezi’ne göre Dêrik, Katalonya Parlamentosu Başkanı Alba Vergés Bosch, Halk Birliği Partisi (CUP –Candidatura d’Unitat Popular) temsilcisi Carles Riera ve Katalonya Sol Cumhuriyet Parti (ERC – Esquerra Republicana de Katalonya) temsilcisi Wagensberg ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerde Kuzey ve Doğu Suriye’nin güvenliği, DAIŞ tehlikesi ve bu tehlikeye karşı mücadele, Hol Kampı’nın durumu ve Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarının ele alındığı belirtildi.

Kuzey ve Doğu Suriye’de kadınların askeri, siyasi, toplumsal alanlarda yürüttüğü mücadele de yapılan görüşmelerin gündeminde yer aldı.

YPJ Komutanı Sozdar Dêrik, Katalonya’da televizyon programlarına da davet edilirken, gazeteci Mònica Terribas’in moderatörlüğünü yaptığı bir programda 400’den fazla katılımcının sorularını yanıtladı.

Dêrik, Barcelona’da bir kitap fuarına da katılırken bu vesileyle, yazar Dilar Dirik’in Kürt kadınlarının mücadelesini anlattığı “Kürt Kadınları Hareketi/ Teori ve Pratik” adlı kitabı tanıtıldı.

YPJ komutanı Sozdar Dêrik’in ziyaretleri sürüyor.