YPJ Komutanı: DAİŞ'in uyuyan hücrelerini de temizleyeceğiz

YPJ komutanlarından Ronahi Halep, DAİŞ'in uyuyan hücrelerine ilişkin, "Nerede olursa olsunlar, bu çeteleri bulacak ve operasyonlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Dêrazor’un özgürleştirilmesinden sonra YPG, YPJ, QSD güçlerinin ortaklaşarak DAİŞ'in uyuyan hücrelerine yönelik yaptıkları hamle devam ediyor.

QSD, son iki günde yapmış olduğu bir dizi eylem sonucu ele geçirilen çetelerle beraber hem cephane hem de tünellerin bilgilerini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Bu gelişmeler üzerine uzun yıllar Halep’te savaşta kalmış ve şu an Dêrazor’u DAİŞ’ten temizleme hamlesinde bulunan YPJ komutanlarından Ronahi Halep ile konuştuk.

‘DAİŞ’İN ROJAVA’DAKİ SONUNU BAXOZ’DA GETİRDİK’

Halep, şunları belirtti:

“Dêrazor hamlesi bizler için hem çok zorlu hem de önemli bir yere sahiptir. Rojava savaşında yer alan çetelerin çoğunun içinde yer aldığı bir bölgedir. Bu savaşta bizlere karşı çok kirli bir savaş yürütüldü, diyebiliriz. Bunun yanı sıra Baxoz’da hem cephane hem de alan olarak geniş bir yer hâkimiyetleri vardı. Son yıllardaki savaşlarda Baxoz’da altyapılarını sağlamışlardı. Onlar Baxoz’da başlamışlardı ama bizler DAİŞ’in Rojava’daki sonunu da Baxoz’da getirdik. YPG, YPJ ve QSD olarak Baxoz’da büyük bir direniş örneği gösterdiler. Hamle bitmiş değil, çetelerin zihniyetleri hâlâ saklı bir şekilde sürdürülmektedir. Ama bunlar kendilerini kamufle etmektedir. Sivil görünümüne girerek, mesela saçını, sakalını keserek, kıyafet değiştirerek kirli zihniyetlerini tekrar yaymaya başlama planları yapıyorlar. YPG, YPJ ve QSD karşısında kendini yeniden örgütlemek istemekteler. Bu böyle olmayacaktır tabii, onların güçleri Baxoz’da kırıldı bir kere. Güçlerimiz kazandı, hedef ve amaçlarına ulaştılar. Bahoz’da yerlerini aldılar, mevzilerini kurdular ve halk da bundan büyük moral aldı. DAİŞ’in zulmünden kurtuldukları için çok sevindiler.

‘GÜÇLERİMİZ BAHOZ’A ULAŞTIĞINDA HALK RAHAT BİR NEFES ALDI’

Doğrudur, belki halkın üçte biri çetelerle çalışmaktaydı ama zulüm ve zor kullanarak halkı kendileri gibi olmaya zorlamışlardı. Tabii ki QSD, YPG, YPJ Baxoz’a ulaştığında halk rahat bir nefes aldı. Uyuyan hücreler de bu noktada hâlâ devam etmektedir. Baxoz hamlesinden sonra büyük bir zafer elde ettik ama yine de bizler ister halkın içerisine saklansınlar, ister bir arazide olsunlar, nerede olursa olsun, bu çeteleri bulacak ve operasyonlarımıza devam edeceğiz. Operasyonlarımız başarıyla devam etmektedir."

‘HALKIMIZ İÇİN HER ZAMAN HAZIRIZ’

Komutan Ronahi Halep, “Artık halk kapısını bizlere açıyor" derken, şöyle devam etti: "Uyuyan hücreler burada da halka yine tehditler etmektedir. 15 Mayıs saat 04:30 itibarıyla başlattığımız hamlemiz direnerek devam etmektedir. Arazilerde, evlerde, büyük bir kısım cephane, çete, uyuyan hücre yakaladık. Bunun devamı da gelecektir, bizler ve bütün güçlerimiz, bu operasyonlar için her zaman halkımız için hazırız.

Mesela Dişişe alanını arkadaşlarımız biz kadın arkadaşlara bıraktı, biz de burada operasyon yaptık, gerçekten de operasyon başarılıydı. Mesela YPG, YPJ, QSD Dişişe alanından Şeddade’ye, sınırdan tutun da Bahoz’a kadar hep beraber ilerlediler."