YPJ: Rohenda ve babası yurtseverliğin sembolü

YPJ Efrin Komutanlığı, Türk ordusunun işgal saldırıları sırasında hayatını kaybeden YPJ basın çalışanı ROhenda Xemgin için bir açıklamada bulundu.

Efrîn’deki direnişte yer alan YPJ basın çalışanı Rohenda Xemgin, 10 Mart günü hava saldırısı sonucu babasıyla birlikte hayatını kaybetmişti.

YPJ komutanlığı yazılı meajında baba ve kızın bu direnişçiliğine dikkat çekerek, “Rohenda ve babasının direnişçiliği ve şahadetleri yurtseverliğin sembolüdür” dedi.

Mesaj, “Çağın Direnişi kahramansı destanlar yazarak, temiz kalpli savaşçıların topraklarına bağlılıkları ve direnişçi halkıyla beraber 54.gününde işgalci Türk ordusu ve bağlı DAIŞ-El-Nusra- El-Kaide çetelerine karşı mücadeleleriyle devam ediyor” ifadeleriyle başladı.

“Efrîn halkı yüzyıllardır, toplumsal kültürüyle bu toraklara kök salmış ve emekleriyle topraklarına bağlılıklarıyla büyümüşlerdir” diyen YPJ komutanlığı, “Bu bilinçle tarihlerini tanımışlar” diye ekledi.

YPJ komutanlığının açıklamasında devamla şu ifadeler yer aldı: “Bu tarihte, onurlu duruşlarıyla işgalcilere karşı savaş içerisinde olmuş iktidara karşı direnmişlerdir. Bu topraklar üzerinde büyüyüp şekil alan kişiler, bugün dünyada ahlaki ve politik toplumun örnekleri olmuşlardır. Kuzey Suriye’de bu devrimcilerin şahsında olan somut duruş hakikat savunuculuğunun nasıl yapılabilineceğini herkese göstermiştir.

Bugün bu hakikat Efrîn bölgesinde yaşanıyor ve bütün dünya Türk devleti ve bağlı çetelerinin Efrîn’e saldırarak bir devlet kurmayı amaçladığını görüyor. Bütün gelişmiş tekniğiyle beraber, binlerce çeteleriyle beraber havadan ve karadan Efrîn halkına saldırıyor. Yoğun saldırıların 51, 52 ve 53.gününde, işgalci Türk ordusu savaş uçakları ve tank toplarla beraber Cindires bölgesine saldırdı. Savaşçılarımız, fedai bir ruhla savaştılar ve canlarını siper ettiler. Yaşanan bu şiddetli çatışmalarda, şehit ve yaralılar oldu. Saldırıların 51.gününde, yoğun yaşanan çatışmalarda Efrînli YPJ Basın üyesi arkadaşımız Rohenda Xemgin savaşı takip sırasında hava saldırısı sonucu şahadete ulaştı. Bu esnada, Şehit Rohenda’nın babası Mihemed (Bavê Azad) alanda kalarak savaşmaya devam etmeye ısrarlıydı. Burada kaldı ve direnişine kahramanca devam ederek şahadete ulaştı. Burada ortaya çıkan yurtseverlik gerçeği toprağa ve özgürlüğe bağlılık gerçeğidir. Yaşanan olaylardan anlaşıldığı gibi, ahlaksızca ve adaletsizce saldırılara karşı sessiz kalmayan direnişçi toplumun gerçekliliğidir. Bu kahramansı ve asil duruş Efrîn halkında mevcuttur. Bu duruş, özgürlükte ısrar ve direnişi yükseltme çağrısıdır. Bu büyük şahadet karşısında halkımıza direnişi yükseltme sözü veriyoruz.

Rohenda arkadaş, bu güçlü toplumun gerçekliğiyle büyüdü. Rohenda arkadaş, yaşamında ve çalışmalarında titiz, yüksek moral, arkadaş canlısı ve örnek bir kişilikti. Halep Direnişi’nde şehit düşen kız kardeşi Deniz’in takipçisiydi.

YPJ Komutanlığı, onların yoldaşları ve bu davanın savaşçıları olarak bu hattı esas alacağımıza ve özgürlük direnişi gerçeğiyle mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Esas aldığımız bu özgürlük yolundan hiçbir şekilde dönmeyeceğimiz herkes bilmelidir. Sonuna kadar şehitlerin izinden yürüyeceğimize söz veriyoruz.”