YPJ savaşçısı Rohenda babası ile Efrin savunmasında şehit düştü

YPJ Basın Merkezi, Efrin’deki Çağın Direnişi’nde yer alan YPJ savaşçısı Rohenda Xemgîn’in babası ile birlikte Efrin savunmasında şehit düştüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPJ Basın Merkezi, 52 gündür NATO’nun ikinci büyük ordusu olan Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin saldırılarına karşı başlatılan Çağın Direnişi’nin bütün heybeti ile devam ettiğini belirtti.

Bu direnişte birçok kahraman savaşçının kendini kalkan yaparak, fedai bir ruh ile direniş destanı yazdığını da kaydeden YPJ Basın Merkezi şunları vurguladı: “Xerîb, Rûmet, Fîraz, Eylül, Tolhildan’ın izinde olan yoldaşımız Rohenda Xemgîn Çağın Direnişinde mücadele ederken, Cindirêsê cephesinde şehadete ulaştı.

Rohenda arkadaşımız genç ruhu ve özgürlük felsefesine olan tutkusuyla tanınıyordu. Halep direnişinde şehit düşen kız kardeşi ve yoldaşı Deniz Xelat ve ailesinden yurtseverlik ruhunu ve bilincini almıştı.

Ülkesine bağlı ve yurtsever olan Bavê Azad adıyla bilinen babası Mihemed ile birlikte toprağını terk etmeden, ülkesini savundu. Bavê Azad kızı Rohenda Xemgîn ile birlikte Efrîn savunmasında şehadete ulaştı.

Biz YPJ Basın birimi olarak Rohenda, Xerîb, Mazlûm, Eylül, Rûmet ve Tolhildan’ın izinde yürüyeceğimize dair söz vererek, ailesine başsağlığı diliyoruz.”