YRA: İşgalci Türk devleti gazetecileri de hedefliyor

YRA, Türk devletinin, işgalci saldırılarında gerçekleri duyuran gazetecileri de hedef aldığını belirtti. Saldırıları kınayan YRA, uluslararası toplumu ve basın sendikalarını 'ses çıkarmaya' çağırdı.

Özgür Basın Birliği (YRA) işgalci Türk ordusunun gazetecileri de hedef aldığı saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'ÇOCUKLAR VE GAZETECİLER DE HEDEFTE'

Açıklamada, "İşgalci Türk ordusu son günlerde Kobanê ve Girê Spî’nin köylerine yönelik orta ve ağır silahlarla saldırılar düzenlemekte, saldırılarda siviller hedef alınmaktadır. Kuzey Suriye halklarına yönelik bu saldırılar, uluslararası toplumun ve basının sessizliğiyle birlikte sürmektedir. İşgalci Türk ordusunun Girê Spî’ye yönelik saldırılarında dün 12 yaşındaki Sara Rifet Mustafa şehit edilmiştir" denildi.

Açıklamada Türkiye’nin Kuzey Suriye bölgelerine yönelik saldırılarında, 2 Kasım'da Hawar Haber Ajansı muhabirleri Gulîstan Mihemed ve İbrahim Ehmed'in de hedef alındığına dikkat çekilerek, "Muhabirler Girê Spî’nin El-Minbetêh Mahallesi'nde halkın saldırılar hakkında görüşleri hakkında haber takibi yaparken yaralanmıştır" diye belirtildi.

ULUSLARARASI TOPLUM VE BASIN SENDİKALARINA ÇAĞRI

Ehmed’in durumunun iyiye gittiğinin, Mihemed'in ise havan roketinden vücuduna isabet eden parçalardan dolayı ağır yaralandığının vurgulandığı açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"Özgür Basın Birliği (YRA) olarak işgalci Türk ordusunun gazetecilere yönelik saldırılarını şiddetle kınıyor, uluslararası topluma ve basın sendikalarına, Türk devletinin saldırıları karşısında sessizliklerinden çıkma ve Türk devletini ifşa etmeye çağırıyoruz. DAİŞ’e karşı mücadelede QSD ile ortak hareket eden uluslararası koalisyon güçlerini, içinde bulunduğu sessiz konumdan dolayı saldırılardan sorumlu gördüğümüzü belirtiyoruz.”