YRA ve YRJ'den çağrı: Özgür basına sahip çıkalım

YRA ve YRJ, Stêrk TV ve Medya Haber TV’ye dönük baskınları ve gözaltıları kınadı, halkı özgür basına sahip çıkmaya çağırdı.

Özgür Basın Birliği (YRA) ve Kadın Basın Birliği (YRJ), Stêrk TV ve Medya Haber TV’ye dönük baskınlara ve Türkiye'deki gözaltılara karşı açıklama yaptı.

Qamişlo’daki Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi önünde çok sayıda gazetecinin katılımıyla yapılan basın açıklamasında metnin Arapçası YRA üyesi Gazeteci Ekrem Berekat, Kürtçesi YRJ Yönetim Kurulu üyesi Gazeteci Newroz Demhat tarafından okundu.

'KÜRTLERE YÖNELİK SOYKIRIMIN PARÇASI'

Açıklamada, "Halkın sesi olan Özgür Basın büyük bir mücadele yürütüyor. İşgal gerçeğini ve halkın özgür değerlerine yönelik saldırıları ortaya çıkarmak için ağır bedeller verdi. Bu mücadelede her türlü işgal ve saldırılara karşı ezilen halkların sesi ve rengi olmaya devam etti” denildi.

Polis baskınının yanı sıra işgalci Türk devletinin İstanbul ve Ankara'da da gazetecileri gözaltına aldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Bu saldırılar, Kurdistan halkına yönelik gerçekleştirilen soykırım saldırıların bir parçasıdır. İşgale karşı sesini yükselten ve bu saldırıların gerçekliğini kamuoyuna duyurmak isteyen özgür iradeye karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu ilk kez yapılmış bir saldırı değil, daha önce de birçok kez böyle saldırılar gerçekleştirildi. Ancak böyle bir süreçte yapılan bu saldırı Kurdistan geneline yapılan saldırıların devamıdır. Kürtlere yönelik soykırımın bir parçasıdır.

Kadın Basın Birliği (YRJ) ve Özgür Basın Birliği (YRA) olarak yapılan bu saldırıları, bize yönelik işgal saldırılarının bir parçası olarak görüyoruz. Halkımıza ve tüm kamuoyuna bu saldırıların bizi susturamayacağını, halkımızın inandığı, mücadele ettiği ve büyük bedeller ödediği hakikatin sesi olmaya devam edeceğimizi vurgulamak istiyoruz.

'HALKIN ÖZGÜR SESİNİ SUSTURAMAZLAR'

Bu nedenle kadın gazeteciler başta olmak üzere tüm gazeteci arkadaşlarımızı gerçeğin sesi olmaya ve hakikatin korunması için bu saldırılara karşı durmaya çağırıyoruz. Hiç kimsenin halkın özgür sesini susturamayacağını, Kurdistan'da yaşanan soykırım düzeyindeki saldırıları ve büyük kahramanlıkları gizleyemeyeceğini biliyoruz. Tüm halkımızı özgür basınına sahip çıkmaya çağırıyoruz."