Yusif: DAİŞ’i yenilgiye uğratan bölge halklarının ittifakı oldu

Kobanê'de düzenlenen 2. Ortadoğu Gençlik Konferansı’na katılan Foza Yusif, “Eğer bugün DAİŞ'in sonu getirilmişse bu bölge halklarının kurduğu ittifakın bir sonucudur” dedi.

Kobanê’de yapılan İkinci Ortadoğu Gençlik Konferansı’na katılan Kuzey ve Doğu Suriye Yönetimi danışmanı Foza Yusif, YPG sözcüsü Nûrî Mehmud YPJ Komutanlık üyesi Amed Kendal siyasi durum değerlendirmesi oturumunda birer konuşma yaptı.

Oturumda ilk sözü alan Foza Yusif, Ortadoğu'da kriz ve çözümlerin tarih boyunca bir arada vuku bulduğunu belirterek, bugün de benzer bir süreçten geçildiğine vurguda bulundu. Foza Yusif, Ortadoğu'da zulme ve baskıcı rejimlere karşı her zaman bir direnişin olduğunu ve bu direnişlerin ve mücadelelerin bayraktarlığını her zaman gençler tarafından yapıldığına dikkat çekti.

Ortadoğu üzerindeki tehditlerin günümüzde her zamankinden daha büyük olduğunu dile getiren Foza Yusif, şunları kaydetti: “Hepimiz son birkaç yıl içinde DAİŞ yapılanmasıyla bölge halklarına çektirilen zulümleri gördük ve yaşadık. Yine bölgenin baskıcı rejimlerinin yapıp ettiklerini biliyoruz. Ama yine siz gençler öncülüğünde buna karşı bir direniş sergilendi. Eğer bugün DAİŞ'in sonu getirilmişse bu bölge halklarının kurduğu ittifakın bir sonucudur. Sizler bugün farklı halklar ve inançlara mensup gençler burada bir araya gelebilmişseniz bu da sizden önceki kahramanların omuz omuza verdiği mücadelenin bir sonucudur. Gençlik ruhumuzun tüm Ortadoğu’da bu birlikteliği daha da büyüyeceğini ümit ediyoruz.”

‘QSD DAİŞ’E SON DARBEYİ VURMAK ÜZERE’

YPG sözcüsü Nûrî Mehmud ise konferansın yapıldığı yerin Kobanê savaşının en ön cephesi olduğunu hatırlatarak, bugün ise bölge halklarının çocuklarından oluşan QSD'nin DAİŞ çetelerine son darbeyi vurmak üzere olduğunu kaydetti. YPG güçleri olarak genç ruhlarıyla büyük bedeller ödeyerek bölge halklarının savunmasını üstlendiklerini belirten Mehmûd, “Bu konferanstan da çıkacak sonuçların verilen direnişe denk olacağını ümit ediyoruz. Bizler hiçbir halkın hiçbir halka, hiçbir inancın başka bir inanca tahakkümünü kabul etmeden bölge halklarımızın, Ortadoğu renklerinin özgürlüğü için mücadelenin bayraktarlığının her zaman gençlerde olacağını belirtiyoruz” dedi.

‘KADINLAR ÖZGÜRLÜK İÇİN EN BÜYÜK MÜCADELEYİ VERDİ’

YPJ komutanlık üyesi Amed Kendal da tarih boyunca ezilen, sömürülen ve hakları yok sayılan ilk sınıfın kadınlar olduğunu belirterek, “Ama özgürlükleri için de en büyük mücadeleyi kadınlar verdi. Ortadoğu’nun sayısız kadın devrimcinin verdiği mücadele buna örnektir. Son olarak DAİŞ’e karşı verilen mücadelede genç kadınlar bu direnişlerini zirveleştirdi. Genç kadınlar başta olmak üzere bu konferansta bulunan Ortadoğu’nun farklı halklarının gençlerinin kadın özgürlüğü temelli mücadeleyi yükselteceğini temenni ediyoruz” diye konuştu.