Zürih’teki eyleme polis saldırdı

İsviçre’nin Zürih kentinde açlık grevleri için yapılan eyleme polis saldırdı. İki kişinin gözaltına alındığı eylemde polis şiddet uyguladı.

Açlık Grevleri ile Danışma Platformu ve Beritan Kadın Meclisi tarafından açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla İsviçre’nin Zürih kentinde eylem yapıldı.

Glabus önünde yapılan eyleme çok sayıda kişi katıldı. Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve açlık grevi ile ölüm orucu direnişçilerinin fotoğrafları taşındı. Sık sık, “Direne direne kazanacağız” sloganının atıldığı eylem de açlık grevinin kritik aşamaya geldiğine dikkat çekildi.

Eylem bitmesine yakın alana gelen polisler eylemin izinsiz yapıldığını gerekçe göstererek, eylemcilerin kimlik bilgileri almak istedi. Duruma tepki gösteren eylemciler ile polis arasında yaşanan arbedede 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Haydar Yılmaz ile Emre Aykulteli polisler tarafından ters kelepçelenirken eylemciler “Stop polis”, “Faşist polis” sloganı attı. Bunun üzerine polis kitleye müdahale ederek alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Bir süre devam eden arbedenin ardından Yılmaz ve Aykulteli polis otosuna bindirilerek karakola götürüldü. Gözaltıları protesto eden eylemciler, bir süre eylem alanından ayrılmayarak gözaltılara tepki gösterdi. Eylemde bir polisin eylemcileri tehdit etmesi de dikkat çekti.