Öztürk: Halkımız gerekeni yapacak, Erdoğan'ı gönderecek

Wan’da buluşmada konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, "Halkımız 28 Mayıs seçimlerinde düşmanlarına karşı gerekeni yapacaktır. Erdoğan zihniyeti gitmelidir" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Milletvekili Berdan Öztürk ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri, Wan’da sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, din alimleri ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Kentteki bir düğün salonunda gerçekleşen buluşmaya çok sayıda kişi katıldı.

'HALKIMIZ FAŞİZMİ GERİLETMEK İÇİN SANDIĞA GİDECEK'

Buluşmada konuşan DBP Wan İl Eşbaşkanı Şengül Polat, halkın seçimlerde sesini ve iradesini en iyi şekilde sandıklara yansıttığını ifade ederek, “Ama daha bitmedi, ikinci turda da halkımız bu faşizmi geriletmek için elinden geleni yapacaktır. Bizim irademizi tanımayanlara karşı en iyi cevabı halkımız verecektir. Yine Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için halkımız elinden geleni yapacaktır” dedi.

Ardından konuşan HDP STK Komisyonu üyesi Abdullah Zeydan “Seçimde eksikliklerimiz olmuştur ama bizim yapmamız gereken şey bu eksikleri bitirmektir. Şu an tüm kurumlarımız, halkımız üzerinde büyük bir baskı politikası var. Halkımız bu zulme ve adaletsizliğe karşı boyun eğmedi ve her zaman direndi. Halkımız büyük bir emekle direnişini buraya kadar getirdi. Şu an tarihi bir süreçten geçiyoruz ve herkesin bize oy vermeyen insanları ikna etmesi ve sandığa götürmesi gerekiyor. Kişisel, ailesel ve aşiretsel çıkarlar değil, Kürt halkının ulusal çıkarlarını önceleyerek çalışırsak biz başarıya ulaşacağız. Birliğimiz her şeyden önemlidir ve barış ancak birliktelikle gelir. Kürt halkı olarak bu topraklarda kendi dilimizle, kültürümüzle yaşama hakkımız var. Evet, zor bir dönemden geçiyoruz ama bu faşizmi durduracağız. 28 Mayıs’ta halkımız bu faşizmi yenecek ve başaracaktır. Cezaevlerinde 80 yaşındaki annelerimiz, siyasetçilerimiz ve hasta tutsaklarımız var. Bizim onlar için çalışmamız gerekiyor” dedi.

'CESARETLİ OLDUKÇA BAŞARIRIZ'

HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu Üyesi Diba Keskin, “Hiçbir zaman dizimizin titrememesi ve umudumuzun kırılmaması gerekiyor. Biz cesaretli oldukça mutlaka başarıya ulaşırız. Biz Kürdüz ve hayatımız direnmekle geçti. Biz tarihimize bağlı kalarak mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

'ERDOĞAN GİTMELİ'

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk de 14 Mayıs seçimlerini hatırlatarak, “Bu iktidar, dört parça Kurdistan’da Kürtleri iradesizleştirmek istedi, bunun yanı sıra Erdoğan, Kürt halkının yok edilmesi üzerine bir politika yürüttü ve Kurdistan’da büyük bir savaş başladı. İnsanlarımız katledildi, insanlar cezaevlerine atıldı, Rojava’ya saldırı yapıldı. 8 yıldır bu savaşı sürdürdüler ve seçimden sonra oylarımızın düştüğünü söylediler. Bu ahlaksızlıktır. Bizim oylarımız düşmedi, halkımızın durduğu ve savunduğu yer aynıdır. Halkımız Sayın Öcalan’ın önerdiği 3’üncü yolu seçti ve tüm dünyaya bir mesaj verdi. Halkımız ne olursa olsun operasyonların bir sonuç vermediği mesajını sandıkta güçlü bir şekilde verdi” diye konuştu.

Kürt halkına karşı yürütülen kirli savaşta bugüne kadar 2 trilyon dolar harcandığını belirten Öztürk, “Demokrasi ve özgürlük diyen herkese karşı bir savaş yürütüyorlar. Şimdi de Maxmur’a saldırıyorlar. Bu savaşın tek nedeni Erdoğan zihniyetidir. Erdoğan giderse bu ülkeye barış da gelir, ekonomi de iyiye gider. Bunun için 28 Mayıs seçimlerinde Kürt halkı, düşmanlarına karşı gerekeni yapacaktır. Halkımız bunu mutlaka başaracaktır. Halkımızı taleplerinde samimi ve duruşunda ciddidir ve bunun sonuçlarını hepimiz göreceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.