Bakırhan: Sandığa gidelim, tek adam rejimini devirelim

Yeşil Sol Parti Milletvekilli Tuncer Bakırhan, halkı tek adam rejimini devirmek için sandığa gitmeye çağırdı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Sêrt il örgütleri, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

HDP Sêrt il binasında gerçekleşen toplantıya, Yeşil Sol Parti Sêrt Milletvekili Tuncer Bakırhan, görevi gasp edilen Sêrt Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Helen Işık ve siyasi partilerin il eşbaşkanları katıldı.

Bakırhan, Kürtlerin değişimden yana oy kullanacağını belirterek, sandıklara gitme çağrısında bulundu.

Bakırhan, 14 Mayıs’ta sandığa giren oyların doğru bir şekilde yansıması konusunda kentin üzerine düşeni yaptığını belirtti. Tek adam rejimini sonlandırmak için oy vereceklerini kaydeden Bakırhan, halkın tek adamı göndereceğini söyledi. Demokrasinin geleceği için sandıklara sahip çıkma çağrısında bulunan Bakırhan, “Ben de Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçiminde iyi bir katılımın olmasını bekliyorum, bugüne kadar geçersiz sayılan oyların en asgari düzeyde geçersiz sayılabileceğini düşünüyorum. Çünkü iki resim arasından birisini tercih edecek Siirt halkı” dedi.

 Halkın değişim istediğini ve değişimden yana oy kullanacağını ifade eden Bakırhan, “Son dönemlerde Millet İttifakı’nın kimi bileşenlerinin, söz, söylem ve eylemleri bizi çok ilgilendirmiyor, bizi Türkiye halklarının geleceği ilgilendiriyor. Onların demokratik geleceği için eğer oyumuz bir çare olacaksa asla biz söze, kişiye ve söyleyene bakmayız. Biz Türkiye’nin geleceğine, Türkiye’nin demokrasisine oy vereceğiz. Tek adam rejimini sonlandırmak için oy vereceğiz. Siirt halkının da bunu başarı ile yerine getireceğine eminim” ifadelerini kullandı.

ŞIRNEX’TE ÇALIŞMALAR DEVAM ETTİ

Yeşil Sol Parti, Şirnex’te de çalışmalarını sürdürdü. Yeşil Sol Parti ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri, Cizîr (Cizre) ilçesinde bulunan Orhan Doğan Caddesi'nde esnafları ziyaret etti. Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekilleri Newroz Uysal ve Zeki İrmez ile partililer, halkı sandığa çağırdı. Silopiya’da da Yeşil Sol Parti Şirnex Milletvekili Ayşegül Doğan’ın katılımıyla ilçe merkezinde esnafı ziyaret edilerek, halk oy kullanmaya davet edildi.